Zynga brengt FarmVille Express, Words With Friends en Zynga Poker naar Facebook-app

Zynga gaat in totaal tien spellen uitbrengen in HTML5 via Facebook's nieuwe iPad-app, waaronder Words With Friends, Zynga Poker en FarmVille Express. Ook een speciaal spelportaal staat in de planning.

Mark Pincus ZyngaDe nieuwste versie van de Facebook-app introduceerde niet alleen iPad-compatibiliteit en een nieuw design voor de iPhone, maar ook Facebook’s langverwachte HTML5-apps. Deze verschijnen gewoon binnen de app, zoals Facebook-apps dat normaal gesproken ook op de site in Flash doen. Zynga heeft inmiddels laten weten grote plannen te hebben met dit nieuwe platform: zij hopen binnenkort FarmVille Express, Words With Friends en Zynga Poker in de app uit te brengen. Ook een aantal nog niet genoemde spellen en een eigen portaal staan op de planning.

Dit liet Zynga’s CEO Mark Pincus weten tijdens een persconferentie vlak na de lancering van de nieuwe Facebook-app. Er moeten in totaal tien spellen van Zynga binnenkort in Facebook’s applicatie te vinden zijn, waaronder FarmVille Express, Words with Friends en Zynga Poker. Een vrij rare selectie: alleen FarmVille Express is namelijk een nieuwkomer op de iPad. Van Words with Friends en Zynga Poker bestaan al enige tijd applicaties.

De overige zeven spellen van Zynga’s hand werden nog niet onthuld. Ook plannen voor een speciaal portaal gevuld met Zynga-spellen werd kort besproken, maar veel informatie is hier nog niet over beschikbaar. Cadir Lee, chief technology officer bij het bedrijf, zei dat het platform zich vooral leent voor langzame spelletjes die niet veel van de hardware vereisen.

Op het moment van schrijven zijn de HTML5-spellen nergens te vinden in de Facebook-app. Alleen naar Words With Friends wordt gerefereerd, maar wanneer je hier op tapt word je naar de iOS-app gestuurd.

Downloaden: Facebook (gratis)
Downloaden: Words With Friends (€1,59)
Downloaden: Zynga Poker (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2011, 11:30
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.