Betaworks neemt iPad-applicatie Instapaper over

Digg-bezitter Betaworks heeft de iOS-applicatie Instapaper van ontwikkelaar Marco Arment overgenomen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

InstapaperBetaworks heeft een meerderheid in het belang van iOS-applicatie Instapaper genomen. Dit heeft ontwikkelaar Marco Arment op zijn blog verteld. Arment zegt dat Instapaper te groot voor hem werd en dat hij niet in een situatie zat waarin hij een heel ontwikkelteam voor de app in huis kon nemen. Dat is iets waar Betaworks wel toe in staat zegt te zijn. Betaworks nam eerder nog de bekende site Digg over. Hoeveel er voor Instapaper is betaald, zegt Arment niet.


Bij de overnamegesprekken zou het lange voortbestaan van Instapaper centraal hebben gestaan. Betaworks zou dus niet van plan zijn om de app uit de App Store te halen en gebruikte technologie voor iets anders te benutten. Arment zal ook als adviseur voor de nieuwe ontwikkelaar blijven dienen, om het proces rond de app in goede banen te leiden.

Instapaper is een iPad- en iPhone-applicatie die het makkelijk maakt om gevonden artikelen op je iPad te lezen. Vind je een leuke tekst in je browser, dan hoef je enkel op een bookmarklet te drukken om hem naar Instapaper

Instapaper is een app voor iPad, iPhone en iPod touch. Door een speciale bookmarklet in je webbrowser te zetten, kun je makkelijk een artikel op een website naar de iOS-app sturen. Open je de applicatie, dan wordt het betreffende artikel van de websitelayout ontdaan zodat je hem goed en met zo min mogelijk afleiding kunt lezen.

Downloaden: Instapaper (€3,59, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2013, 13:49
Categorie Nieuws
Onderwerp instapaper
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.