DropDAV: bestanden uitwisselen tussen iWork en Dropbox op de iPad

DropDAV is een nieuwe oplossing waarmee je bestanden uit Pages, Numbers en Keynote kunt uitwisselen met Dropbox.

dropdavDe iWork-apps zijn een handig hulpmiddel voor mensen die hun laptop een dagje thuis willen laten. Maar het zou handig zijn als je de documenten ook bij Dropbox zou kunnen opslaan, meteen vanuit Pages, Numbers of Keynote op de iPad. Met de nieuwe dienst DropDAV wordt het eindelijk mogelijk. DropDAV levert een WebDAV-koppeling voor Dropbox. Elke willekeurige applicatie waarmee je bestanden via WebDAV kunt opslaan, kun je voortaan met Dropbox gebruiken. Dat geldt dus ook voor de iWork-apps, die allemaal ondersteuning voor WebDAV hebben.

DropDAV is 14 dagen gratis te gebruiken. Daarna sluit je een abonnement af, die 30% bedraagt van je Dropbox-abonnementsprijs. Hoe meer opslagruimte je bij Dropbox hebt gekocht, hoe duurder je DropDAV-abonnement is. Bij een gratis Dropbox-abonnement met standaard 2GB opslagruimte betaal je niets. Vanuit de iWork-documenten tik je op de knop Copy onderaan de pagina. Selecteer daarna ‘Copy from WebDAV’ en vul het serveradres in (https://dav.dropdav.com) en je Dropbox-accountgegevens in. Je krijgt dan een lijst met Dropbox-mappen te zien, kiest het gewenste bestand en kopieert deze naar je iPad.

pages sharingNa het bewerken sla je de bestanden ook weer via Dropbox op, door op de Share-knop te tikken. De optie ‘Copy to WebDAV’ zorgt ervoor dat het document in je online opslagruimte wordt bijgewerkt. Je hebt de volgende opslagmogelijkheden:

  • Pages: opslaan naar Pages-, Word- of PDF-formaat
  • Numbers: Numbers-, Excel- en PDF-formaat
  • Keynote: Keynote-, PowerPoint- en PDF-formaat.

Als het bestand al bestaat, krijg je de vraag of je wilt overschrijven. Anders wordt het nieuw aangemaakte bestand in je Dropbox bewaard. DropDAV is op nog veel meer manieren te gebruiken. De ontwikkelaar geeft als suggstie bijvoorbeeld ook het synchroniseren met Omnifocus.

Meer info: DropDAV
Genoemde apps: Pages, Numbers en Keynote (€7,99 per stuk), OmniFocus for iPad (€31,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 december 2010, 16:16
Categorie Productiviteit
Onderwerpen dropbox, iwork

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.