Dropbox maakt massa-upload van foto en video mogelijk

Dropbox heeft een update gekregen. De app waarmee je toegang krijgt tot je online Dropbox-opslagruimte kan nu ook grote hoeveelheden bestanden uploaden.

dropbox iosDe universele Dropbox-app heeft een update gekregen. In versie 1.4 wordt het mogelijk om meerdere foto’s en video’s achter elkaar te uploaden. Je hoeft niet meer te wachten tot een eerdere upload is gelukt. Er is een apart tabblad voor uploads toegevoegd en je kunt nu bestanden uit de Mail-applicatie en andere apps importeren, om ze vervolgens naar Dropbox te uploaden. Dit laatste is handig als je vaak e-mailtjes met grote bijlagen krijgt toegestuurd, waarbij je de bijlagen meteen online wilt bewaren. De ontwikkelaars hebben de interface voorzien van meer tabbladen, zodat het makkelijker in gebruik is.

Verder is de app nu ook te gebruiken in het Spaans, Frans, Duits en Japans. Maak je graag foto’s dan is het nu dus makkelijk om de foto’s na verloop van tijd te uploaden, al zijn er oplossingen die nóg makkelijker zijn: de universele app CameraSync kan er bijvoorbeeld voor zorgen om alle foto’s die je maakt automatisch naar Dropbox te uploaden. Je hebt er dan helemaal geen omkijken meer naar. De universele iOS-app krijgt een gemiddelde waardering van 4,5 sterren in de Amerikaanse App Store.

Er is nog meer nieuws over Dropbox: de uploaddienst gaat vandaag bekendmaken dat ze 25 miljoen gebruikers heeft en dat er dagelijks 200 miljoen bestanden worden bewaard. Dat is meer dan een miljoen, elke vijf minuten. Een jaar geleden had Dropbox nog 4 miljoen gebruikers. Standaard krijg je 2 GB opslagruimte bij Dropbox en als je meer wilt kun je een abonnement afsluiten. De dienst is handig om backups te maken van bestanden, bestanden uit te wisselen tussen meerdere computers of automatisch te laten synchroniseren. Of er ook geld verdiend wordt met de dienst is niet helemaal duidelijk.

Downloaden: Dropbox (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2011, 13:01
Categorie Productiviteit
Onderwerpen dropbox, update

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.