Drie iPhone-games: Blitz World War 2 Bomber, Stunt Car 3D, Utopia Solitaire

Drie webgames voor de iPhone op een rijtje: een racespelletje waarbij je over een 3D-circuit moet scheuren, een spel waarbij je gebouwen moet bombarderen en een kaartspelletje voor mensen die niet van actie houden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Stunt Car 3DDrie nieuwe webgames voor de iPhone die de moeite waard zijn om eens uit te proberen: met Blitz World War 2 Bomber ga je gebouwen bombarderen totdat je in 9/11-stijl zelf een gebouw binnenvliegt. Met Stunt Car 3D scheur je met een auto zo snel mogelijk over een 3D-circuit waarbij je moet voorkomen dat je van de baan afvliegt en in Utopia Solitaire leg je gezellig een spelletje kaart.

Stunt Car 3D

Stunt Car 3D instellingenStunt Car 3D is een 3D-vectorgebaseerd spelletje waarbij je over een driedimensionele weg rijdt. Met de knoppen links en rechts kun je bijsturen, om te voorkomen dat je van het scherm valt. Onderin het scherm kun je met de plus- en minknop ook de snelheid van de auto regelen. Je hebt keuze uit vier circuits, waarvan er in het begin twee nog gelocked zijn.

Zelf spelen: Stunt Car 3D

Blitz World War 2 Bomber

Je kunt erover discussiëren of games de Tweede Wereldoorlog wel als bron van vermaak moet worden gebruikt. Maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om Blitz World War 2 Bomber in ieder geval even uit te proberen. Het doel van het spel is het vernietigen van zoveel mogelijk gebouwen door bommen uit een vliegtuig te gooien.

Blitz World War 2Bij elke bocht vlieg je steeds lager en je moet daarbij proberen om de schade te maximaliseren voordat je zelf tegen een gebouw aanvliegt. Vlak na 11 september was dit spelletje vast geboycot, maar inmiddels mag het weer. Met een grote rode Release-knop onderin het scherm kun je de bommen loslaten. Daarbij is het even wennen dat de bommen loodrecht naar beneden vliegen: je hoeft dus pas op de Release-knop te drukken wanneer het vliegtuig recht boven een gebouw zit.

Zelf spelen: Blitz World War 2 Bomber

Utopia Solitaire

Utopia SolitaireKaartspelletjes, valt daar nog wat aan te verbeteren? Utopia Solitaire is aangepast voor het iPhone-scherm, waardoor je het zowel staand (portret) als liggend (landschap) kunt spelen. Je kunt kiezen uit twee spelvarianten: 4Fun en 4Score. Bij 4Score gaat het uiteraard om de hoogste score, die je kunt vergelijken met andere spelers. Bij 4Fun kun je voor de lol bezig gaan, zonder dat je je hoeft te schamen om de (lage) score. Het spelprincipe is natuurlijk wel bekend: stapel de kaarten in aflopende volgorde waarbij je zwart en rood afwisselt. Vervolgens probeer je bovenin het scherm stapeltjes per kaartsymbool te maken, in oplopende volgorde. De kaarten en de knoppen in het spel zijn voorzien van een glossy effect, waardoor het spel er best mooi uitziet.

Zelf spelen: Utopia Solitaire

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 19:33
Categorie Games
Onderwerpen game, oorlog, racegame, schietspel, solitaire, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.