Doodle Jump telt 10 miljoen betaalde downloads

Doodle Jump is 10 miljoen keer verkocht, maakt ontwikkelaar Lima Sky vandaag bekend. De game kwam bijna 2 jaar geleden in de App Store binnen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

doodle jumpOntwikkelaar Lima Sky kondigt vlak voor het tweejarige bestaan van Doodle Jump een belangrijke mijlpaal aan: de game is meer dan 10 miljoen keer betaald gedownload. In maart 2009 kwam Doodle Jump in de App Store beschikbaar. Inmiddels zijn er samenwerkingen met Hollywood geweest (de filmfiguur Hop kwam langs in de game) en er zijn plannen om Doodle Jump op XBLA Kinect uit te brengen. Daarnaast is er (in navolging van Angry Birds) een serie knuffeldieren in ontwikkeling, er kwam begin van de maand een kantoorartikelenset beschikbaar en er volgt nog een stripboek over Doodle Jump.

Maar de aandacht voor de game zelf is gelukkig niet helemaal verdwenen: Lima Sky werkt aan een gratis multiplayer-update voor de iPhone-versie en er is een langverwachte iPad-versie van Doodle Jump in ontwikkeling. De iPad-versie zal compleet nieuwe content bevatten. Doodle Jump heeft de verwachtingen van de ontwikkelaars ruim overtroffen. Toch kan het altijd nog beter: Rovio maakte onlangs bekend dat de game Angry Birds 100 miljoen keer is gedownload. Drie maanden geleden stond de teller nog op 50 miljoen. Er zijn nu 40 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, die dagelijks 200 miljoen minuten per dag spelen.

Downloaden: Doodle Jump (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2011, 2:29
Categorie Games
Onderwerpen doodle jump, game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.