DialX: blind telefoonnummers bellen op de iPhone

AFK Studio heeft de applicatie DialX uitgebracht voor de iPhone. Het is een applicatie, die niet alleen handig is voor blinden en slechtzienden, maar ook voor mensen die bij felle zon het scherm van de iPhone niet goed kunnen zien. Met DialX 1.0 kun je zonder op het scherm te kijken een nummer bellen op […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

dialxAFK Studio heeft de applicatie DialX uitgebracht voor de iPhone. Het is een applicatie, die niet alleen handig is voor blinden en slechtzienden, maar ook voor mensen die bij felle zon het scherm van de iPhone niet goed kunnen zien. Met DialX 1.0 kun je zonder op het scherm te kijken een nummer bellen op je iPhone. Het werkt met handbewegingen en hoorbare feedback; elk commando is met één vinger binnen handbereik. De oplossing lijkt wel een beetje op de belapplicatie voor blinden die Google laatst voor Android liet zien.

Met vingerbewegingen kun je nummers invoeren en wissen. Net als bij de Google-oplossing begint je vinger bij de 5 en veeg je met je vinger in de gewenste richting om een ander cijfer te kiezen. DialX leest ook de ingevoerde cijfers en commando’s voor, zodat je zeker weet dat je niet per ongeluk je baas belt als je na middernacht met vrienden wilt afspreken. Bij de scherminterface is gekozen voor hoog contrast, zodat slechtzienden toch nog iets op het scherm kunnen zien.

dialx

Er is natuurlijk nog een andere manier om mensen te bellen zonder langdurig op het scherm te turen: met spraakherkenning. Maar de ervaringen met voicedial-applicaties voor de iPhone zijn tot nu toe niet om over naar huis te schrijven. Het werkt eigenlijk alleen als je voor elke contactpersoon niet de werkelijke naam gebruikt, naar een duidelijk te onderscheiden nickname.

Installeren: DialX (introductieprijs €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 13:55
Categorie Diensten
Onderwerpen afstandsbediening, harmony, logitech, remote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.