Deel je muziek met vrienden met MyStream

MyStream voor de iPhone en iPod Touch is een programma waarmee je muziek met vrienden kan delen via lokale WiFi of Bluetooth. De applicatie is gratis te vinden in de App Store.

MyStream logo‘Deel je muziek, niet je koptelefoon’ is de slogan van MyStream. Dit is een nieuwe app die vandaag op de iPhone en iPod touch verschenen is. De bedoeling is simpel: maak een playlist aan met muziek waarvan je wil dat anderen het horen. Je deelt die automatisch. Anderen die jou vinden via Wi-Fi of Bluetooth kunnen vervolgens samples van 30 seconden horen van de muziek die je deelt. Andersom kun je op precies dezelfde manier ook de muziek van anderen kort beluisteren. Bevalt het, dan kun je een nummer direct kopen in iTunes. Er zit wel een kanttekening bij MyStream.

Je vrienden moeten namelijk ingelogd zijn binnen hetzelfde WiFi-netwerk of moeten binnen je Bluetooth-bereik vallen. Het is niet zo dat je dus muziek deelt met de hele wereld of de personen binnen, pak ‘m beet, een kilometer afstand van je. Dat betekent in feite dat de applicatie MyStream ervoor zorgt dat je muziek niet meer direct aan elkaar laat horen, maar dat je het doorgeeft op de iPhone en je allebei je koptelefoon kan ophouden. Bij grote hoeveelheden muziek die je elkaar wilt laten horen, kan dat handig zijn. Helaas slaat MyStream een beluisterd nummer niet op in het geheugen. Als je niet direct ‘Buy’ drukt, ben je de gegevens van het nummer dus zo weer kwijt.

Volgens oprichter Richard Zelson reageerden afgevaardigden van platenmaatschappijen verheugd op de mogelijkheden van de app, zo schrijft Macworld. MyStream voor de iPhone is gratis, maar Zelson pakt een kleine bijdrage op elk iTunes nummer dat vanuit de applicatie wordt gekocht. Bovendien kunnen er iAds in MyStream verschijnen.

Downloaden: MyStream (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2011, 20:03
Categorie Muziek
Onderwerpen gratis, muziek, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.