De Drie Biggetjes nu in het Nederlands als iPad-voorleesboek

De Drie Biggetjes zijn nu ook in het Nederlands op de iPad verschenen. Het kinderboek over de drie biggetjes en de wolf is een voorleesboek en prentenboek, maar er zitten ook een hoop interactieve elementen in.

de drie biggetjesDe avonturen van de drie kleine biggetjes zijn nu ook in het Nederlands op de iPad te beleven. De Nederlandse uitgeverij Gottmer heeft het sprookje van Grimm omgezet naar een 3D-sprookje. “Geen enkele andere app combineert zoveel interactie met mooie animaties met muziek”, belooft de uitgever. Ter introductie kun je De Drie Biggetjes tijdelijk voor €1,79 downloaden.

De app is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, maar er zitten zoveel verrassingen en grappen in de app dat het ook voor oudere kinderen leuk is. Je kunt bijvoorbeeld tegen het scherm blazen om de wolf te helpen de huisjes omver te blazen. Of je helpt de biggetjes met het bouwen van hun huis.

De Drie Biggetjes is meer dan een voorleesboek. Het bevat allerlei doe- en zoekopdrachten en je vindt op elke pagina een verrassende 3D-animatie. Elke figuur heeft een eigen muziekje en als je de app meerdere keren beluistert krijg je wisselende teksten te horen. Je raakt daardoor niet snel op het boek uitgekeken. Het verhaal en de gesproken teksten zijn afgestemd op jonge kinderen. Kun je nog niet zelf lezen, dan luister je hoe Nederlandse kinderstemmen het verhaal voorlezen.

In de app kun je figuren laten springen, salto’s maken en steeds verschillende uitspraken laten doen. Kantel je het scherm, dan kun je verborgen dieren vinden. Er is dus heel wat te ontdekken in deze app.

Downloaden: De Drie Biggetjes (introductieprijs €1,79, universeel, iOS 3.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2012, 12:30
Categorieën Boeken, Kinderen
Onderwerpen appsfire, kinderboeken, onderzoek, prentenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.