Twitterrific 5: nieuwe Twitter-app voor iPad

Twiterrific 5 for Twitter is de nieuwste Twitter-app voor iPad, iPhone en iPod touch. De applicatie blinkt niet uit in functies helaas.

Twitterrific 5 for Twitter headerEen van de eerste Twitter-apps op de iPhone heeft zijn herintrede gedaan in de App Store met de gloednieuwe versie Twitterrific 5 for Twitter. Die is behalve voor de iPhone en iPod touch, ook beschikbaar op de iPad. De applicatie onderscheidt zich van de concurrentie met een automatische nachtstand waarbij de achtergrond zwart in plaats van wit wordt en een aardige keuze uit lettertypes, lettergroottes en achtergrondkleur.

Twitterrific met zijbalk iPadLos van de nachtstand kan je namelijk ook instellen dat Twitterrific 5 for Twitter op de iPad enkel in het zwart of wit zichtbaar is. De app maakt nadrukkelijk gebruik van kleuren, om zo in te haken op een Unified Timeline. De applicatie toont je timeline, mentions en zelfs direct messages gewoon in de standaard timeline, waarbij je aan kleuren kan zien met wat voor een bericht je te maken hebt. De keuze van de kleuren is misschien wel wat dubieus in de app: links zijn blauw, het tijdstip van plaatsing onder een tweet paars, een mention is oranje, een direct message helemaal blauw en een eigen tweet is groen. Het is nogal een kakofonie van kleuren.

Behalve de lettertypes, waarbij je een paar klassieke en een paar moderne letters voorhanden hebt, kan je ook de regelafstand van de tekst en tussen de tweets bepalen. Toch levert dat niet de meest overzichtelijke Twitter-app op. Bij een normaal leesbare lettergrootte, zie je in de liggende houding van de iPad net vijf tweets. In de staande houding zijn dat er zeven, in het meest gunstige geval. Ondanks dat wordt de volledige breedte van het scherm benut.

Twitterrific groot lettertypeBij het schrijven van een nieuwe tweet, kan je vanzelfsprekend een foto en locatie toevoegen. Als je antwoord geeft op een tweet van iemand, zie je diens bericht al handig in beeld staan. Door op een tweet naar links te vegen, open je de conversatie die aan een tweet vooraf ging. Met een tik op een bericht, tref je knoppen om een reactie achter te laten, te retweeten, te favorieten en is er een optiemenu om een tweet te quoten, de discussie te zien, een tweet te mailen en een tweet te vertalen naar het Nederlands. Vanuit je eigen profielfoto kan je snel naar je Twitterlijsten en opgeslagen zoekopdrachten gaan.

Helaas zijn er allerlei functies die Twitterrific ontbeert. De grootste misser is het ontbreken van pushberichten. Die zijn totaal niet voorhanden in de applicatie. Ook kan je geen hashtags of gebruikers filteren die je niet wil lezen en we kregen aanvankelijk geen Direct Messages te zien bij het aanmelden. Oplossing? Uitloggen en opnieuw aanmelden via het Twitter login-scherm. Dat had de app anders kunnen aanpakken, of in ieder geval mogen uitleggen. Daarnaast biedt de applicatie geen automatische timeline-verversing.

Het gemis aan de functies staat niet in verhouding tot de prijs van Twitterrific 5 for Twitter. De 2,69 euro die nu voor de applicatie gevraagd wordt, is een introductieprijs voor 50 procent korting. Voor dat geld kan je ook terecht bij concurrent Tweetbot.

Downloaden: Twitterrific 5 for Twitter (€2,69 introductieprijs, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2012, 12:47
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.