Creative Apps geeft iPhone-apps een dag lang gratis weg

Creative Applications geeft de creatieve en kunstzinnige apps die ze maken 24 uur lang gratis weg.

sktchCreative Applications geeft 24 uur lang alle applicaties die ze in de App Store aanbieden gratis weg. De apps zijn gericht op een wat intellectueler/creatiever publiek dan de ringtone-apps en games die vaak gratis worden weggegeven. Zo is er SKTCH, een generatieve tekenapplicatie waarbij digitale kunstenaars rond de hele wereld materiaal aanleveren. Deze combineer je met beelden uit je camera tot complexe composities.

Er is ook een desktopapplicatie en de ontwikkelaar werkt nog aan een iPad-versie. SKTCH Remote is een applicatie waarmee je de app via een Wi-Fi-verbinding op afstand kunt gebruiken.

asdfbmpThe Accidental News Explorer is een app waarbij je aan de hand van willekeurige onderwerpen nieuwe artikelen en nieuwsbronnen kunt ontdekken. Elk artikel leidt weer tot nieuwe ontdekkingen. Hoe nieuwsgieriger je bent, hoe meer je ontdekt. Er is een koppeling met Instapaper gemaakt.

GD3D is weer een tekenapplicatie, maar deze keer om 3D-objecten te maken met je accelerometer en kompas. Je kunt in de ruimte tekenen en je locatie met kleuren voorzien van tags. Daarna kun je je creaties delen met andere gebruikers. RetroScreen is geïnspireerd door de computerkunst van vroeger. Ook dit is een interactieve app, waarbij je teruggaat naar de Power Macintosh van 1996, maar dan met touchscreen. En tenslotte is er nog asdfbmp, een generator voor pixel art, waarbij je kunt kiezen uit 16 bitmap-patronen en 32 kleuren. Er zitten ook wat extra’s bij, zoals blending modes.

Zoals gezegd: de kortingen gelden maar voor 24 uur.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2010, 12:28
Categorie Amusement
Onderwerpen 3d, gratis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.