Concertfilm-app Film It Yourself gelanceerd voor Lowlands

Met de concertfilm-app van Film It Yourself maken meerdere iPhone-gebruikers één concertfilm door synchroon te filmen met hun videocamera.

Film It YourselfPlatform voor videocommunity Film It Yourself heeft een veelbelovend concept ontwikkeld: het samenvoegen van meerdere amateuropnames tijdens muziekconcerten tot één concertbelevenis. De iPhone-app Film It Yourself (FIY) laat bezitters van een iPhone met videocapaciteit (dus de iPhone 3GS en de iPhone 4) automatisch meefilmen aan zo’n concertregistratie door ze qua plaats en tijd te synchroniseren. Op Lowlands willen ze tien concerten op deze manier vastleggen.

Bedenker Ron van der Sterren knutselde de afgelopen maanden handmatig al vijftien van zulke concertregistraties in elkaar. “Voor een concert van een uur, gefilmd met pakweg vijftien mensen, had ik gemiddeld twee dagen nodig om alles goed synchroon te krijgen voor ik het weer goed kon afspelen als één geheel”, zegt hij. Met de iPhone-app zou dat allemaal automatisch moeten gaan.

Gebruikers zetten namelijk vooraf hun videocamera gelijk met een absolute tijdklok. Ook wordt je geo-locatie gebruikt om alles goed op de landkaart te krijgen. Volgens Van der Sterren bepaalt het publiek de regie van de concertfilm: hoe meer mensen een moment filmen, hoe meer het in beeld komt.

Het gaat overigens alleen om de beelden van het concert; Film It Yourself neemt zelf het geluid op. In de komende weken wordt aangekondigd bij welke Lowlands-optredens Film It Yourself de app gaat inzetten. Daarna gaan de makers evalueren en dan zal de app op een later moment terugkomen.

Bron: 3VOOR12
Downloaden: Film It Yourself (FIY) (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2010, 13:30
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerpen filmen, lowlands, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.