CloudOn weer beschikbaar: Microsoft Office-documenten bewerken op je iPad

CloudOn heeft een oplossing uitgebracht waarmee je Office-documenten vanaf de iPad kunt aanmaken en bewerken. De app is gratis in de Amerikaanse App Store.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

cloudon ipadAls je Office-documenten op je iPad wilt bewerken, loont het de moeite een Amerikaans iTunes-account aan te maken. Daarmee is namelijk sinds gisteren weer app CloudOn te downloaden, waarmee je de functionaliteit van Microsoft Office op de iPad krijgt. De app was korte tijd offline gehaald omdat hij door de overweldigende belangstelling even was ‘uitverkocht’, maar inmiddels is CloudOn weer beschikbaar om gratis te downloaden. Met CloudOn’s WorkSpace kun je Microsoft Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden op je iPad aanmaken en bewerken.

De iPad-app geeft je toegang tot de cloudgebaseerde app op de server van CloudOn. Je hebt dus altijd een internetverbinding nodig om documenten te kunnen bewerken. Er is gedacht aan synchronisatie met Dropbox. Naast het maken en bewerken van documenten kun je ook grafieken maken, bestanden hernoemen/wissen/beheren in je Dropbox-account, wijzigingen bijhouden, animaties in PowerPoint-bestanden bekijken en nog veel meer. Je hebt ook het lint van Microsoft tot je beschikking, met de vertrouwde functies. Niet alles wordt ondersteund, maar een hoop functies zijn gewoon terug te vinden.

CloudOn is opgericht door twee voormalige Cisco-medewerkers in 2009 en is gevestigd in Silicon Valley. Mocht je geen Amerikaanse iTunes-account hebben (en ook geen zin om er eentje te maken): je kunt wachten tot Microsoft een eigen Office-oplossing voor de iPad uitbrengt. Ze hebben dit beloofd, maar een datum waarop het beschikbaar komt is nog niet bekend. Je kunt ook apps zoals Documents To Go of QuickOffice aanschaffen, die de mogelijkheid bieden om bestaande Microsoft Office-documenten te openen en te bewerken.

Downloaden: CloudOn (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2012, 21:25
Categorieën Productiviteit, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.