Chorma voor iPhone helpt huishoudelijke klussen organiseren

Chorma is een app waarmee je huishoudelijke taken kunt verdelen en organiseren. De app is gratis en werkt met een claim-systeem, waarbij je punten kunt verdienen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

chorma icoonWie geeft de planten water? Wie maakt de wc schoon en wie haalt op zaterdag de boodschappen? Als je een huishouden hebt waar alles blijft liggen, dan kan het helpen om de app Chorma te installeren. Het is handig voor gezinnen, maar ook voor studentenhuizen die onderling taken moeten verdelen. De app bevat 5.000 klusjes in en om het huis, waarbij je ook Nederlandstalige klussen kunt toevoegen, zoals het ophangen van een schilderijtje en het schrobben van de vloer. De app kan taken synchroniseren tussen meerdere iOS-apparaten en is dus is minder geschikt voor huizen met verschillende smartphone OS’en.

Chorma (niet: Chroma) werkt met gamification. Het hanteert een puntensysteem, waarbij je bepaalde taken kunt claimen en daarvoor het aangegeven punten krijgt. Je kunt kiezen voor een aantal kleine klusjes, zoals planten water geven en de vuilniszak buitenzetten, waarmee je evenveel punten verdient als met één grote klus, zoals het lenteklaar maken van de tuin. Zodra je een aantal taken hebt afgerond stelt Chorma een groepsactiviteit voor, zoals een gezamenlijk etentje. Hoe meer punten je hebt verdiend, hoe minder je hoeft te betalen.

chorma-nl   chorma-iphone

Chorma is gratis en bevat geen reclame, maar vereist wel dat je een account aanmaakt, zodat de taken en behaalde punten onderling gesynchroniseerd kunnen worden. Zie je een taak, die uitgevoerd moet worden, dan kun je die met de knop ‘Claim’ aan jezelf toewijzen. Taken die dringend uitgevoerd moeten worden krijgen een rood uitroepteken. De app kan ook herhalende activiteiten aan, bijvoorbeeld het wekelijks schoonmaken van de vissenkom of de kattenbak.

chorma-membersEén vervelende beperking is er wel: een taak mag maximaal 20 karakters bevatten. ‘Vuilniszak buitenzetten’ gaat dus niet passen, dus je zult het op ‘Vuilniszak buitenzet’ of iets korters moeten houden. Vanuit de app kun je op basis van mailadres extra leden van je huishouden uitnodigen en je kunt ook het huishouden verlaten en je bij een andere groep aanmelden. Handig bij een nieuwe relatie of wanneer je naar een ander studentenhuis vertrekt.

Downloaden: Chorma (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2014, 13:40
Categorie Productiviteit
Onderwerp auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.