Catan HD: Kolonisten van Katan op de iPad

Kolonisten van Katan is in een HD-versie op de iPad verschenen. In de game moet je op een zeshoekig eiland een beschaving opbouwen.

catan hdGezelschapsspelletjes op je iPad: het apparaat is er eigenlijk heel geschikt voor. Na klassiekers als Yahtzee en fantasiespelletjes als ChallengeBoard is het nu tijd voor een game die bijna iedereen kent: Kolonisten van Katan. Catan HD is helemaal aangepast aan het grote scherm van de iPad. Je kunt alleen of met een groep spelen. Ontwikkelaar United Soft Media heeft gekozen voor een lokale hotseat-speelwijze met maximaal 4 personen.


Dat houdt in dat je de iPad steeds moet doorgeven aan de volgende speler. Je hoeft niet vier vrienden bij elkaar te zoeken, want je kunt een menselijke speler ook vervangen door een van de computertegenstanders.

In de game moeten de kolonisten op een zeshoekig eiland een beschaving opbouwen. De iPad-versie kwam tot stand in samenwerking met Kolonisten van Katan-bedenker Klaus Teuber. De spelregels zijn daarom zoals het origineel, maar met een digitale tutorial en een gamestatistieken. De kwaliteit van de game zou uitstekend moeten zijn, want de ontwikkelaar besteedde de hele zomer aan een betatest. Tijdens het spelen kun je naar je eigen muziekcollectie luisteren.

Catan HD is te spelen in de Nederlandse taal. Heb je de iPhone-versie van Catan al gekocht, dan zul je helaas opnieuw de portemonnee moeten trekken, want Catan HD is een aparte download.

Downloaden: Catan HD (€3,99)
Ook verkrijgbaar: Catan voor iPhone (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.