Bump: foto’s razendsnel van iPhone naar computer sturen

De opzienbarende iPhone-app Bump heeft een opmerkelijke nieuwe functie gekregen. Bump heeft een website gekregen waar je de iPhone kan 'bumpen', waarna je geselecteerde foto's meteen naar de computer worden verstuurd.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

BUMP iPhone foto's naar computer sturenBump, de applicatie waarmee je met een boks-beweging gegevens uit kan wisselen met een andere iPhone, is helemaal terug. In februari van dit jaar werd de app na een lange periode van stilte, in een eenvoudige en totaal nieuwe interface gestoken. Vorige maand verscheen bovendien Bump Pay in de Verenigde Staten, waarmee je door dezelfde beweging een betaling tussen twee iPhones kan beklinken. Nu introduceert Bump een concept dat iedereen al kan testen. Door met de iPhone op de spatiebalk van je laptop te bumpen, kan je razendsnel foto’s van de telefoon naar je computer sturen.

De nieuwe dienst verkeert officieel nog in beta (testfase), maar zal nu al menig wenkbrauw doen fronzen. Het gaat als volgt: je gaat naar de website Photos.bu.mp. BUMP Fotoalbum om uit te kiezenDaar krijg je de instructie in twee afbeeldingen uitgelegd. In de Bump-applicatie op je telefoon, selecteer je alvast enkele foto’s uit je fotoalbum die je naar de computer wilt versturen. Dan schud je de iPhone (voorzichtig graag!) zo dat de onderkant van de telefoon de spatiebalk van je laptop raakt. Vervolgens vinden de twee apparaten elkaar. Je moet dan op beide apparaten op accepteren drukken en vervolgens worden de foto’s verstuurd. Die kan je vanaf de website meteen op je computer zetten.

De enige voorwaarde lijkt dat je iPhone of iPod touch en je computer op hetzelfde WiFi-netwerk zijn aangesloten en dat geen van de apparaten de WiFi-verbinding verbreekt. De directeur van Bump heeft de website Techcrunch inmiddels toevertrouwd dat je niét op hetzelfde WiFi-netwerk hoeft te zitten om gebruik te maken van de dienst. Volgens Techrunch laat de werking van de dienst zich vergelijken met de werking van de NFC-betaalmethodiek. In onze testsessie merken we dat het eventjes duurt voordat de foto’s in topkwaliteit geladen zijn op de website. Het versturen werkt echter zó makkelijk, dat het de pret amper mag drukken.

Downloaden: Bump (gratis)
Directe link: Photos.bu.mp

Met dank aan Ronald van Rossum voor de tip

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2012, 21:40
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp iPhoneclub

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.