Bordspel Ticket to Ride uitgekomen op iPad

Het hoog gewaardeerde bordspel Ticket to Ride is uitgekomen voor de iPad in een fantastische app. In de applicatie kun je de speluitbreidingen kopen en alles is uitgevoerd in de getekende Ticket to Ride-sfeer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Ticket to Ride voor de iPad startschermTicket to Ride van speluitgever Days of Wonder is een van de meest toegankelijke en internationaal best gewaardeerde bordspellen van het na-Catan tijdperk. In het spel heb je een uitgebreide spoorkaart voor je. Iedere speler pakt opdrachtenkaarten waarop zijn of haar te vervullen trajecten staan aangegeven. Routes van station naar station bestaan altijd uit één kleur en dus spaar je de kleuren van je traject om routes te voltooien. Vervolgens is het maar hopen dat je tegenstanders je niet te snel af zijn. Ticket to Ride voor de iPad is offline en online te spelen en bijna alle uitbreidingen voor het spel zijn te in de app te verkrijgen.

Het iPad-bordspel stelt je in staat het bordspel online te spelen tegen pc- en Mac-spelers van over de hele wereld. In tegenstelling tot andere online bord- en kaartspellen is de kans zodoende klein dat het online spelersbestand opdroogt. De online modus wordt vooraf gegaan door een fraaie lobby (screenshot hieronder) waarin je met andere spelers kan chatten en kan afspreken. Je kan een spel meedoen of een privéspel voor genodigden maken.

Ticket to Ride voor de iPad online lobby

Ticket to Ride is prachtig afgewerkt. Het bordspel voelt niet alleen intuïtief aan, het bevat ook de prachtige tekeningen uit de verschillende edities van het bordspel. Ze komen tot leven met stemmen en ouderwetse pianomuziek zet de sfeer helemaal neer. Van de opties, tot de spelregels tot het scherm om een spel te starten: in alles ziet het spel er fraai uit.

De iPad-versie kost 5,49 euro en dat is een koopje in vergelijking met het eigenlijke bordspel van 40 euro. De uitbreidingen kosten de eerste week ter introductie slechts 79 eurocent per stuk. Ze verschaffen toegang tot de Europese en de Zwitserse variant van het bordspel. Een derde uitbreiding voorziet de Amerikaanse kaart (screenshot hieronder) van nieuwe opdrachtkaarten en aangepaste regels. Die regels worden geschreven, gesproken en met een video uitgelegd in de applicatie.

Ticket to Ride voor de iPad kaart

Ticket to Ride is een veelzijdig en leuk bordspel dat elke beurt binnen een pot spannender wordt. De spanning is zelfs nog voelbaarder dan de al erg goede iPad-adoptie van het bordspel Carcassonne. Ticket to Ride speelt als een trein.

Downloaden: Ticket to Ride (€5,49)

Ticket to Ride voor de iPad optiescherm

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2016, 9:48
Categorie Games
Onderwerp ticket to ride

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.