Blitsen: meet en vergelijk je internetsnelheid op de iPhone

De Nederlandse iPhone-apps Blitsen Speed en Blitsen Speed Pro meten je snelheid van een mobiele internetverbinding en leggen die af tegen het gemiddelde van Nederland en van jouw provider.

Blitsen Speed verbindingstest dataverbinding meten op iPhoneHaalt je mobiele internetverbinding de beoogde snelheid die je provider je voorlegt? KPN, Vodafone en T-Mobile moeten er al dan niet aan geloven in de nieuwe Nederlandse applicatie Blitsen. Daarmee test je de reactietijd van je verbinding (Ping), download- en uploadsnelheid. Je geeft aan van wat voor ‘n abonnement of prepaid-pakket je gebruik maakt en ziet dan hoe jouw verbinding zich houdt tegenover het gemiddelde van dat abonnement.


Blitsen is een initiatief van Arnoud Visser, een jonge ondernemer die zich afvroeg of de providers hun snelheden waarmaken. De app is verkrijgbaar in een gratis en een betaalde variant. In beide versies kan je de test afnemen en kan je het laatste nieuws omtrent mobiele internet-verbindingen lezen. Blitsen Speed resultatenDie berichten komen van Blitsen zelf, zijn kort en bondig geschreven en enkel in het Engels te raadplegen. Het is natuurlijk de testfunctie waar de meeste mensen deze applicatie voor zullen downloaden.

Voordat je aan de slag gaat met de testprocedure, krijg je een waarschuwing dat je Wi-Fi uit moet schakelen op je telefoon. Als je voorts op de Start-knop drukt, laten statusbalken zien hoe ver de app is in het proces van achtereenvolgens Ping, Upload en Download. Hoe sneller de test voorbij gaat, hoe beter je verbinding is. Nadien worden je behaalde snelheden langs twee meetlatten gezet: de gemiddelde snelheid van jouw provider en de gemiddelde snelheid van Nederland. Boven de vergelijkingsbalken staan betitelingen van de prestatie.

In Blitsen Speed Pro krijg je een aantal extra opties ten opzichte van de gratis variant, ondanks dan het ontbreken van een reclamebanner. Blitsen Speed Pro proces Zo kan je aangeven dat je in een interval van 5 minuten steeds opnieuw automatisch wil testen. Ook kan je gegevens loggen en bijhouden op een kaart, zodat je kan terugzien waar je verbinding het beste was. Als laatste optie kan je jouw verbindingssnelheid niet alleen met het gemiddelde vergelijken, maar ook met de hoogste scores die zijn behaald binnen hetzelfde pakket bij de provider. Om de extra gegevens te zien, moet je wel een account aanmaken.

Visser brengt binnenkort een update uit voor de applicatie voor de iPhone en Android. Die moet enkele bugs uit beide apps verhelpen en maakt de iPhone-app kleiner dan 20 MB, zodat ie ook met een (hopelijk goede) mobiele dataverbinding gedownload kan worden.

Downloaden: B. Speed (gratis)
Downloaden: B. Speed Pro (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2011, 14:00
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen data, provider, snelheid, t-mobile, verbinding, Vodafone
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.