Bioscoopkaartjes reserveren met Belbios voor iPhone

Belbios is een nieuwe Nederlandse app waarmee je via je iPhone of iPod touch toegang hebt tot de filmagenda van ruim 190 Nederlandse bioscopen en meteen kaartjes kunt reserveren.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

BelbiosNa Goeie Vraag nog een Nederlandse website die zijn diensten uitbreid met een iPhone-applicatie. Met de nieuwe Belbios-applicatie kun je van ruim 190 bioscopen in Nederland de actuele filmagenda bekijken en met één druk op de knop een reservering maken. De applicatie zoekt bioscopen in de buurt op door middel van GPS, maar je kunt deze ook zelf zoeken in een lijst of op een kaartje. Je kunt bioscopen als favoriet markeren en informatie, zoals het aantal zalen en het aantal stoelen, raadplegen.

Je kunt per reservering een maximum van zes kaarten kiezen. Je reserveringsnummer kun je vervolgens per telefoon of e-mail laten versturen. Afrekenen kan (nog) niet vanuit de applicatie, maar dat moet in een toekomstige update wel mogelijk gaan worden. De applicatie biedt daarnaast filminformatie, zoals het genre, de duur en de taal van films die nu in de bioscoop draaien, deze week in première zijn gegaan of nog uit gaan komen. Ook heb je toegang tot het laatste filmnieuws, de top 5 films op dit moment en filmtrailers.

Andere functies die nog op de planning staan zijn het opslaan van filmposters, anderen uitnodigen voor de film, informatie over cast en crew en een overzicht van films die op dit moment in de buurt draaien.

Belbios is overigens niet de enige applicatie waarmee je bioscoopkaartjes kunt reserveren. Zoals je eerder in onze preview kon lezen, komt ook bioscoopketen Pathé met een vernieuwde applicatie waarmee je naast reserveren ook meteen kaartjes kunt kopen. De update voor Pathé is inmiddels door Apple goedgekeurd en zal ergens volgende week in de App Store verschijnen, zo liet ontwikkelaar Sharewire ons vandaag weten.

Downloaden: Belbios (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2011, 19:55
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen applicaties, bioscoop, reserveren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.