Bieb: zoeken in catalogus van bibliotheken en geleende boeken beheren

Bieb is een nieuwe Nederlandse iPhone-app, waarmee je kunt zoeken in de catalogussen van Nederlandse bibliotheken en tevens boeken die je zelf hebt geleend kunt beheren.

BiebGisteren is de nieuwe Nederlandse iPhone-app ‘Bieb’ in de App Store verschenen. Met Bieb kun je op je iPhone allerlei handelingen uitvoeren waarvoor je normaal gesproken naar de bibliotheek zou moeten. Zo is het mogelijk om in de catalogus van je eigen bibliotheek te zoeken naar boeken, CD’s en DVD’s en allerlei bijbehorende informatie, zoals het ISBN-nummer, plaatsing en de uitgever op te vragen. Ook kun je meteen zien hoeveel exemplaren een bibliotheek in haar bezit heeft en of die aanwezig zijn. Als een exemplaar afwezig, is zie je ook wanneer het weer terug wordt verwacht.

Naast zoeken is het met Bieb ook mogelijk om bij te houden welke boeken, CD’s en DVD’s je zelf hebt geleend. Hiervoor heb je wel een (gratis) account nodig bij de website boekenliefde.nl, waarmee de app Bieb samenwerkt. Het is dan tevens mogelijk om push notificaties te ontvangen wanneer geleend materiaal vervalt. Je kunt meerdere bibliotheeklidmaatschappen tegelijkertijd gebruiken en ook zoeken in meerdere catalogi. Helaas worden (nog?) niet alle bibliotheken ondersteund. Ook toont niet elke bibliotheek cover-afbeeldingen. Een overzicht van ondersteunde bibliotheken kun je via deze link vinden. Bieb is ontwikkeld door Hans Pinckaers (Mauw Mobile), die eerder onder andere Verkiezingskaart heeft gemaakt.

Downloaden: Bieb (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2010, 22:33
Categorieën Boeken, Nederlandse apps
Onderwerpen bibliotheek, boeken, catalogus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.