iPhone game-update #7: Ultimate Mortal Kombat 3, TXT Fighter en Ghost Trick

iPhone game-update: Ultimate Mortal Kombat 3, TXT Fighter en Ghost Trick. Het gamenieuws dagelijks op iPhoneclub.nl.
Erik Welleweerd - · Laatst bijgewerkt:

mortal_kombatHet regende iPhone-game releases gisteren en dus is het logisch dat het vandaag weer een stukje rustiger aan gaat. “Gelukkig” hebben we gisteren nog een belangrijke game over het hoofd gezien, zodat we vandaag nog iets hebben om over te praten. Het gaat hier om Ultimate Mortal Kombat 3, een overzetting van de klassieke vechtgame uit de jaren negentig. Verder hebben we nog een sms-game genaamd TXT Fighter, wat korte nieuwtjes en het Japanse Ghost Trick dat naar de iPhone komt. Eerder vandaag zagen we al de gratis versie van Flight Control, de vele aanbiedingen van Electronic Arts en Doodle Jump Christmas Special op de site verschijnen.

Ultimate Mortal Kombat 3 vanaf vandaag uit

scorpion mortal kombatHet is dan eindelijk zover: de meest bloederige vechtgameserie baant zich dan eindelijk een weg naar de iPhone. Het gaat hier om een overzetting van Ultimate Mortal Kombat 3, een game die eerder al op andere platformen uitkwam, zoals Xbox Live Arcade en de Nintendo DS.

Het spel is vanaf vandaag voor €5,49 te koop in de App Store en laat je vechten met dertien welbekende vechters. Zo kun je Subzero onder de knoppen nemen, maar natuurlijk ook Scorpion en Raiden. Het voordeel aan deze versie is dat de knoppen ‘cutomizable’ zijn en dat je via Wi-Fi en online tegen andere spelers kan spelen.

Download: Ultimate Mortal Kombat (€5,49)

TXT Fighter leert je sms’en

TXT FighterChillingo heeft vandaag ook een nieuwe game uitgebracht, die wellicht een klein beetje ondergesneeuwd is door al het andere gamegeweld. Het gaat hier om TXT Fighter, een vechtgame waarin je sms-skills behoorlijk worden getest.

De game is qua opzet te vergelijken met de Dreamcast-klassieker ‘The Typing of the Dead’, waarin ook razendsnel getikt moest worden om het spel te winnen. In dit spel vecht je geheel in 3D tegen een tegenstander en voer je je moves uit door zo snel mogelijk het op het beeldscherm verschenen woord over te tikken. De game ligt voor 79 cent in de App Store en maakt gebruik van Game Center en Chillingo’s Crystal.

Download: TXT Fighter (€0,79)

Capcom-game Ghost Trick naar de iPhone

Ghost Trick LogoOK, spring niet meteen een gat in de lucht bij dit bericht, want het gaat hier om de Japanse versie die uiteraard enkel in de Japanse App Store te koop zal zijn. Ghost Trick is een Capcom-game die onlangs voor de Nintendo DS uitkwam en waarin je moorden moet voorkomen.

Het grappige aan het spel is dat je een geest speelt, die op een plaats delict in verschillende voorwerpen kan plaatsnemen, om zo de moord op een onschuldig persoon af te wenden. Of een Engelstalige versie ook deze kant op komt is de vraag, maar het stemt hoopvol dat het spel voor de Japanners al beschikbaar is.

Kort nieuws

7th GuestVerder hebben we de afgelopen dagen nog een game overgeslagen, namelijk de gevierde PC-klassieker The 7th Guest. Deze game is zeer onlangs naar de iPhone gekomen en is voor €2,39 te koop. Het spel zorgde er in de jaren negentig voor dat de CD-rom als medium sneller geaccepteerd werd, omdat het een van de eerste games was die gebruik maakte van deze techniek. Met dank aan Remypas voor het melden van dit nieuwtje.

Daarnaast wist Rens ons te vertellen dat er ook een game verschenen is van de Engelse BBC-serie Doctor Who. Het spel heet ‘The Mazes of Time’ en moet €2,99 kosten.

Download: The 7th Guest (€2,39)
Download: Doctor Who: The Mazes of Time (€2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 december 2010 om 20:36
Onderwerpen
,
Categorie
Games
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.