iOS game-update: Word Poker, Idonia en Draw Something is Game van de Week

Draw Something is de Game van de Week op iPhoneclub.nl. De iPhone-, iPod touch- en Android-game waarin je online tekent en elkaars tekeningen raadt, is megaverslavend en werkt na een update heerlijk.

GU VR Word Poker header iPhone iPod touchEven steggelden we tijdens het maken van een tekening. Het platformspel Prince of Persia Classic ziet er prachtig uit, maar wordt geplaagd door een besturing waar je op zijn zachtst gezegd nogal aan moet wennen. En we versturen een tekening. Raden er ook een. De besturing van dat ándere kekke platformspel deze week, Fancy Pants Advance, is top-notch – maar dat spel blaast ons visueel niet bepaald van de sokken. Ah, tijd voor de volgende tekening. En de realisatie dat er maar één Game van de Week is deze week: Draw Something.

Word Poker heeft nog iets nodig…

GU VR Word Poker iPhone iPod touchOh jemig, wat een goed idee: poker combineren met woorden maken. Je hebt een hand met vijf speelkaarten met letters erop. Die hebben net als in Scrabble en Wordfeud een waarde die telt als je er een woord mee maakt. Op tafel liggen vijf kaarten dicht. Net als in poker zet je chips in als je vindt dat je goede letters hebt. Zoniet, dan fold je. Iedereen zet in of haakt af en er worden drie kaarten met letters opengedraaid. Die mag je dadelijk combineren met je eigen kaarten. Opnieuw wordt er een ronde al dan niet ingezet. Nog een kaart. Inzetten. Nog één kaart, nog één keer eventueel inzetten. Degene die dan nog meedoen, gaan naar de woordentafel en hebben anderhalve minuut om zoveel mogelijk punten binnen te slepen met de lettercombinaties die je dan hebt. De winnaar krijgt de ingezette fiches en zo ga je verder. Het idee van Word Poker is niet zozeer goed. Nee, het is BRILJANT. Maarrr… Word Poker heeft geen online multiplayer. Waarschijnlijk was de ervaring van de ontwikkelaar ontoereikend, want ook qua afwerking is Word Poker niet echt je dat. Nederlandse en Belgische ontwikkelaars, letten jullie even op? Hier ligt een markt: Word Poker met een online modus. En een Nederlands woordenboek, als je toch bezig bent. We watertanden nu al van het idee.
Downloaden: Word Poker (gratis)

Online in de arena stappen: Idonia

GU VR Idonia iPhone iPod touchWeet je nog, vroegah? Toen kon je nog live tegen anderen spelen en hoefde je niet op een melding te wachten dat je tegenspeler eindelijk een zet had gedaan. Idonia is dat beetje van dat ‘vroeger’, maar combineert het dan wel weer met turn-based (beurtgebaseerde) gevechten. Snap jij het nog? Het zit zo: het is een RPG waarin je een team van vier personages samenstelt dat je online in arena’s laat vechten. Die vier personages hebben allen hun eigen vaardigheden – de ene is boogschutter en goed op lange afstand, een zwaardvechter is lekker lomp en de healer lapt andere weer op bijvoorbeeld – en door veel confrontaties aan te gaan, ontwikkel je de specialiteiten van de personages. Je bepaalt zelf op welke punten je manschappen hun ervaring krijgen en zo ontwikkel je steeds meer een eigen, bijzonder team dat je online tegen anderen kan uitspelen. Dat gebeurt in Idonia in een fraaie en kleurrijke stijl met mooie menu’s en sfeervolle decors. Bovenin beeld zie je de volgorde van manschappen die een actie mogen uitvoeren en zo moet je zo tactisch mogelijk handelen om je tegenstander klop te geven. Wanneer valt je frontman aan? Wanneer genees je manschappen? Wanneer deel je een gezamenlijke, krachtige slag uit? Om beurten belandt je met de tegenstander in een spelletje tactiek, strategie en kracht van de mennekes. Maar daarvoor moet je dus wel live met zijn tweeën tegelijk aanwezig zijn. Er zijn 60 specialiteiten, op te waarderen wapens, 120 verschillende beschermingsstukken en statistieken en 5 karakterklassen. Genoeg factoren om in een denderend gevecht met een tegenspeler terecht te komen.
Downloaden: Idonia (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=qZftM3dovzc

Game van de Week: Draw Something

Game van de Week iPhoneclubWe hebben een paar potjes onze voortgang verloren omdat de andere persoon het woord moest raden bij een tekening die wij duidelijk niét gemaakt hadden. We kwamen er herhaaldelijke avonden niet doorheen. De lijst met openstaande potjes met tegenstanders bleef meermaals vastzitten en bij vlagen weigerden spellen te laden. Oh, en pushmeldingen dat we aan de beurt waren? Sporadisch en vaak al uren nadat het zover was. Alles ging fout bij de betaalde en de gratis versie van Draw Something deze week, maar we bleven het online tekenspelletje oppakken. Een van de drie woorden kiezen, die uittekenen met alle fantasie die je hebt en dan maar hopen dat de ander het raadt: het is een wereldconcept. Charadium II deed het al eerder, maar die gooide er een strenge puntenlimiet tegenaan en gaf de helft van het woord al weg terwijl de tekening van je tegenspeler nog maar op de helft was. Draw Something heeft dan wel geen Nederlands woordenboek; we vinden het op lange termijn vriendelijker en leuker om te spelen. Zeker nu vandaag de update is uitgebracht die pushmeldingen op tijd bezorgt en het spel een stuk sneller en soepeler laadt. Maandag misten we nog een chatfunctie, maar inmiddels al niet meer: de tekeningen zijn soms al hilarisch van zichzelf. Diezelfde maandag kopten we ook dat Draw Something het nieuwe Wordfeud is. Dat vinden we nog steeds. En weet je wat? Als ontwikkelaar OMGPOP snel het aantal te tekenen woorden in de app uitbreidt, vinden we het vermoedelijk volgende maand nog steeds. KPN, passen jullie de Wordfeud-reclame even aan?
Downloaden: Draw Something (€0,79, universele app, geen reclame)
Downloaden: Draw Something Free (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Het is de laatste werkdag van de week en dit zijn de tijdelijke gamesaanbiedingen waarmee we fluitend het weekend in kunnen gaan. Speciale aandacht mag uit naar New World Colony, online-game liefhebbers:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2012, 19:38
Categorie Games
Onderwerpen draw something, gvdw, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.