Belgische Sportwereld introduceert speciale voetbal-app

Nieuwsblad.be heeft een speciale iPhone-app omtrent Europa's populairste balsport uitgebracht. Sportwereld Voetbal brengt het nieuws uit de Belgische 1ste Klasse en 2de Klasse en brengt livestanden uit heel Europa.

Sportwereld Voetbal iPhone iPod touchDe Belgische krant Nieuwsblad.be heeft een speciale applicatie uitgebracht over voetbal. In Sportwereld Voetbal worden de Belgische eerste klasse, tweede klasse, de beker van België en het belangrijkste internationale en Europese voetbalnieuws aan de man gebracht. Zo kan je behalve de Belgische competities ook pushmeldingen krijgen van de livestanden uit de Nederlandse Eredivisie en Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk, Portugal en Engeland. Goedkoop is het niet: Sportwereld Voetbal verlangt 2,99 euro voor een half jaar aan pushmeldingen. Daar staat tegenover dat je niet alleen de cijfers te zien krijgt, maar ook op de hoogte wordt gehouden met tekst.

Het lijkt wel alsof de Belgische krantenrubriek de applicatie bij de introductie naast de eigen doelgroep ook op Nederlanders richt. De hoofdmoot van het nieuws wordt meteen bepaald de mogelijke clubs die in aanmerking zouden komen voor de BeNeLiga, een samenvoeging van de Nederlandse en Belgische competitie waar al jaren over wordt gerept. In de nieuwsvoorziening wordt er echter stellig onderscheid gemaakt. Op de hoofdpagina Nieuws worden alle laatste berichten samengevoegd, er zijn twee aparte tabs voor de Belgische 1ste en 2de Klasse en het Nederlandse nieuws deelt zijn plek met andere landen in de tab Buitenland.

Er valt weinig af te dingen op de interface van Sportwereld. De app is opgedeeld in drie simpele secties: het nieuws, nu live en algemene informatie over competities. Alledrie hebben ze aan de bovenkant van het schermen subpagina’s.

Met name het Nu Live-gedeelte is fraai afgewerkt. Als je op een wedstrijd drukt, zie je op de eerste pagina het scoreverloop en de verwachting van lezers, onderverdeeld in stemmen voor een overwinning van de thuisploeg, de uitploeg en een gelijkspel. Je kan er uiteraard ook zelf op stemmen, maar als die statistieken je niet interesseren, kan je ze ineen vouwen om enkel het scoreverloop te zien. Middels de tabbladen van een wedstrijd kom je achtereenvolgens terecht bij de gevisualiseerde opstellingen van de ploegen, de stand in de competitie, topscoorders en overige statistieken van de wedstrijd. Je kan overal op een club- of spelersnaam drukken om er algemene informatie over te lezen. Bij clubs zie je stadioninformatie en een spelersoverzicht, op spelersniveau zie je het aantal doelpunten en kaarten van een speler. Het aantal gespeelde wedstrijden zou het helemaal afmaken, maar desondanks steekt de sectie uiterst verzorgd in elkaar en laadt hij pagina’s snel. In de instellingen van de applicatie kan je aangeven hoe snel de gegevens ververst moeten worden. Het standaard ingestelde minimum is één minuut.

Bij Competities vind je algemene informatie zoals de stand, recente uitslagen (waarop je kan swipen voor vorige en volgende speeldagen), het speelschema en topscoorders. Bij de nieuwsberichten kan je foto’s uitlichten en kan je swipen om naar het volgende nieuwsbericht te gaan. De tekstgrootte kan ter plekke aangepast worden en berichten kunnen meteen gedeeld worden. Helaas geven aangekondigde video’s niet thuis. Daar mag aan gesleuteld worden. Het maakt een snelle en vooral gebruiksvriendelijke voetbal-app als Sportwereld Voetbal nog meer af.

Downloaden: Sportwereld Voetbal (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2012, 13:30
Categorieën Belgische apps, Sport
Onderwerpen belgische apps, kranten, sport, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.