Beddenfabrikant Hästens brengt meditatie-applicatie voor iPhone uit

Beddenfabrikant Hästens heeft een applicatie uitgebracht: MindSpa - Hästens - iMeditation. Dankzij Richard Bandler en NLP kom je tot een ultieme staat van ontspanning.

be stillDe bedden van Hästens schijnen zo goed te zijn, dat je er meteen op in slaap valt. Dat is niet handig als je de eerste iPhone-applicatie van deze beddenfabrikant aanschaft, want daarmee moet je juist wakkerblijven. De app is bedoeld om je in een ultieme staat van ontspanning te brengen met behulp van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Hästens heeft daarvoor de bekende NLP-goeroe Richard Bandler ingeschakeld. Het is de eerste applicatie die biofeedback met ontspannende audio en visualisaties combineert. Door een diepere staat van ontspanning te bereiken en stress te verminderen, krijg je een betere nachtrust in je blauwwit geruite bed.

De naam van de applicatie is wat verwarrend: het persbericht dat we kregen toegezonden noemt de applicatie ‘Be Still’, maar in de App Store heet de applicatie ‘MindSpa – Hästens – iMeditation’ en het staat bovendien al sinds december 2009 in de App Store. Volgens de PR-afdeling van Hästens is het echter gloednieuw. Omdat het een wat aparte app is voor een beddenfabrikant, wilden we er toch eens wat beter naar kijken.

hastensVorig jaar introduceerde Hästens de MindSpa, een mp3speler met een audiovisueel programma, dat je in een ultieme staat van rust brengt. Met de applicatie MindSpa kun je ook met je iPhone of iPod touch die totale ontspanning bereiken. Het combineert wetenschappelijk bewezen methoden met unieke eigenschappen van de iPhone. Je hersenen krijgen gelijktijdig geluidsimpulsen en visuele impulsen. Je moet daarbij naar plaatjes van een zeilboot kijken (zie hierboven) of naar gekleurde cirkels, zoals hiernaast.

De lichaamsbewegingen van de gebruiker worden gevolgd (biofeedback), waardoor de geluiden inspelen op de bewegingen. Om te ontspannen hoef je alleen achterover te zitten, je ogen te sluiten en te luisteren naar de sessie. Zelfs in vliegtuig of trein kun je op deze manier ontspannen, zodat je weer fris met de dag verder kunt. Aan de applicatie werkten behalve Bandler ook dr. Alexander Kaplan, hoofd van de afdeling ‘Human Brain Science’ van een universiteit uit Moskou mee. Hun kennis van neurotechnologie is in de applicatie verwerkt.

Downloaden: MindSpa (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2010, 21:47
Categorie Gezondheid en fitness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.