FrameChannel voor iPad: digitaal fotolijstje met rss-feeds op je iPad

FrameChannel is een dienst om foto's en nieuwsfeeds op je iPad te vertonen wanneer je er geen gebruik van maakt. Zo wordt de iPad een digitaal fotolijstje én een
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

framechannelMensen die een wat geavanceerder digitaal fotolijstje in huis hebben, kennen FrameChannel misschien al. Ik kwam er zelf mee in contact toen ik de Grande Specchio van Parrot aan het reviewen was. Je maakt een account aan en krijgt daarna allerlei foto’s, nieuwsfeeds en andere nuttige informatie op je digitale fotolijst te zien krijgen. Gelukkig is FrameChannel nu ook op de iPad beschikbaar. Op momenten dat je de iPad niet gebruikt, heeft het apparaat toch nog een nuttige bestemming.

Hieronder zie je twee voorbeelden van content die FrameChannel op je scherm laat zien: enerzijds een foto, anderzijds een nieuwsbericht van de New York Times. Dit werkt trouwens ook in liggende weergave. Een combinatie is ook mogelijk, bijvoorbeeld een nieuwsfoto in combinatie met een onderschrift.

framechannel voorbeeld

Er zijn in de App Store diverse applicaties te vinden waarmee je bijvoorbeeld schermvullende natuurfoto’s kunt afspelen. Met FrameChannel zijn de mogelijkheden net iets groter. Meer dan 1.000 contentkanalen zijn beschikbaar, bijvoorbeeld een feed met nieuws- of sportfoto’s van Getty en andere fotopersbureau’s, gallery’s van Flickr, Picasa en andere fotosites of fotostreams van sociale netwerksites. Daarnaast kun je RSS-feeds van je favoriete blogs en Twitter-berichten van favoriete personen te zien krijgen, uitslagen van sportwedstrijden, het weerbericht, een lijst met evenementen, kennisquizzen of andere nuttige wetenswaardigheden.

Maar je kunt ook gewoon je eigen foto’s op het scherm laten vertonen. Zo is er altijd wel iets nieuws op je iPad te zien. Heb je een gratis account van FrameChannel aangemaakt, dan krijg je een e-mailadres waar je je foto’s naartoe kunt sturen. Die foto’s verschijnen automatisch op jouw iPad, of op de iPad van vrienden die jouw feed hebben ingesteld.

De foto’s hoeven niet op de iPad te staan, zodat je ruimte overhoudt voor andere apps. Wel is een internetverbinding vereist.

FrameChannel is verkrijgbaar in twee varianten: gratis (met reclame) of voor €1,59 (zonder reclame)
framechannel gallery

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:10
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.