BabyTime review iPhone

BabyTime is een fraaie gezondheidsapp voor je baby

De gezondheid van je baby analyseren kan met de fraaie iPhone-app BabyTime. De applicatie helpt met borstvoeding, de fles, luiers en slaap bijhouden.

BabyTime review iPhoneVoor onszelf hebben we genoeg lifehacking-apps. Applicaties om alles wat we doen mee vast te leggen. Het aantal stappen dat je op een dag zet, de hoeveelheid calorieën die je inneemt, toewerken naar je streefgewicht en je slaap analyseren. Het vindt allemaal gretig aftrek op de iPhone. Is er ruimte voor dezelfde stap op het gebied van je baby? BabyTime houdt de fles, borstvoeding, slaap en luiers van de kleintjes bij.


BabyTime is natuurlijk niet de enige iPhone-app voor je kroost, maar hij is wel bijzonder fraai uitgewerkt. De witte interface met oranje, groenblauwe en paarse elementen balanceert precies tussen stijlvol en kinderlijk genoeg en animeert bovendien leuk. De app maakt van je baby natuurlijk geen gadget die uit zichzelf informatie invoert, maar het tracken van statistieken rondom je baby is wel zo simpel mogelijk gehouden.

BabyTime review slaap statistieken baby BabyTime statistieken week baby

Fles, borst, luier en slaap

Je kan meerdere baby’s tracken in de app. Het hoofdscherm van een baby in de app omvat drie knoppen. Met de slaapknop geef je de slaaptijd aan en kan je die bijhouden en vastleggen. Je geeft aan wanneer er voor het laatst een luier is verschoond en of een luier nat was, of ook vies. De app past zich aan op fles- of borstvoeding. Bij de fles geldt één hoeveelheid, bij natuurlijke voeding geeft je de hoeveelheid van je linker- en rechterborst aan. Die functie werkt nog beter bij het kolven, omdat de hoeveelheid bijhouden daarop natuurlijk nog handiger is.

BabyTime roept de vraag op: waarom zou je dit bijhouden? Daar heeft de app wel een antwoord op klaar: kijken of er progressie in zit. De applicatie heeft twee pagina’s waarop je de voortgang van je baby in grotere lijnen kan bekijken.

Je baby analyseren

Er is een dagboek dat automatisch wordt bijgehouden als je de informatie maar blijft vastleggen in de applicatie. Daarop zie je nog steeds de actiebalk met actuele informatie bovenin beeld, maar kan je daaronder door de dagboeken scrollen die de BabyTime heeft aangemaakt. Je ziet hoe vroeg de kleine werd verschoond, wanneer de borstvoeding volgde en wanneer werd geslapen.

BabyTime nachtstand iPhone BabyTime iPhone dagsamenvatting

Een uitgebreidere terugblik is ook voorhanden. In (staaf)diagrammen zie je de hoeveelheid slaap, verschoonde luiers, fles en borstvoeding van de laatste 24 uur, 7 dagen en 28 dagen. Vanuit de laatste informatie ga je eenvoudig terug naar de vorige periode, en zo zie je eenvoudig in hoeverre het aantal luiers afneemt. Hopelijk. Overigens heeft BabyTime geen dagboek waarin je zelf grote stappen, zoals de eerste tand of de eerste stappen, vastlegt.

Nachtstand voor BabyTime

BabyTime voor de iPhone heeft een nachtstand met zwarte achtergronden, zodat je ‘s nachts niet overweldigd wordt door wit licht. Toch is dat wel een beetje het pijnpunt van de applicatie. Want word je sowieso midden in de nacht niet nog wakkerder als je je telefoon erbij pakt om even de slaap te registreren? En dan toch ook weer op dat Facebook-berichtje drukt? Het oppakken van de iPhone midden in de nacht is misschien geen goed idee. Maar het valt de applicatie zelf niet echt aan te rekenen: BabyTime maakt het bijhouden van statistieken rondom je baby zo makkelijk mogelijk.

Pluspunten

  • Meer inzicht in slaap, voeding en luiers van je baby
  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Ziet er leuk en verzorgd uit

Minpunten

  • Je moet het natuurlijk wel zélf bijhouden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 december 2014 om 20:50
Onderwerp
Categorie
Geneeskunde
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.