Avonturenspel Dream:scape uitgebracht voor iPad

Dream:scape is een thriller voor de iPad en iPad 2 waarin je je begeeft in een verlaten platteland waarin je nachtmerries bewaarheid worden. Het spel oogt indrukwekkend dankzij de Unreal Engine-techniek.

Dreamscape voor iPad en iPhoneEen open spelwereld waarin je vrij kan rondlopen met toch genoeg visuele pracht dat je de wind door de bomen ziet gaan. Tot voor kort was het moeilijk voor te stellen op de iPad, maar vannacht is Dream:scape in de App Store verschenen en die maakt het werkelijkheid. Het is een ‘first-person adventuregame’, wat inhoudt dat je ontdekkingen moet doen en raadsels moet oplossen door de ogen van de hoofdpersoon. Het spel draait op de Unreal Engine-spelmotor (bekend van zwaardvechtspel Infinity Blade), die de visuele kracht van de iPad goed benut.

De spelmotor gaf aanvankelijk wel wat problemen in de ontwikkeling van Dream:scape. Een fout in de code zorgde ervoor dat het spel in eerste instantie niet te spelen was op de iPhone 3GS en zelfs niet op de eerste generatie iPad. Ontwikkelaar Speedbump Studio’s nam het verlies en leverde het spel toch in ter review bij Apple, maar die accepteerde de gebrekkige ondersteuning niet. Een maand verder is het probleem verholpen, werkt het technisch geavanceerde Dream:scape ook op de eerste iPad en iPhone 3GS en is het spel vannacht uitgekomen.

De game stuurt met twee virtuele analoge sticks op het scherm. Met de linker beweegt de speler en met de rechter kan er in het rond gekeken worden. Door aanwijzingen in een boek en hints die je onderweg opdoet, graaf je in de nachtmerries van de hoofdpersoon waar je één voor één mee in aanraking komt. De website SlidetoPlay speelde de ‘thriller’ uit en geeft hem een ‘must-have’ waardering. Onderstaande video toont het spel zoals het eruit ziet op de iPad 2. Een video van YouTube-gebruiker Btsouthmost geeft aan dat het spel beduidend minder fraai oogt op oudere apparaten.

Downloaden: Dream:scape (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2011, 14:10
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.