OnLive: speel de mooiste games op de iPad

Met OnLive voor de iPad kun je pc- en console-games streaming spelen op de iPad. Je kan ze vervolgens besturen op het touchscreen of met de draadloze OnLive-controller.

OnLive op de iPad met een controllerHet cloud-gebaseerde gamesysteem OnLive komt naar de iPad dit najaar. Met het systeem kun je de nieuwste games via een internetverbinding streamen en spelen, zodat je geen zware pc of spelcomputer meer nodig hebt om dat te doen. De techniek werkte al langer op televisie, maar is op de gamebeurs E3 nu ook aangekondigd voor de iPad en Android-tablets. De besturing van de games wordt geregeld via knoppen op het iPad-touchscreen of door de draadloze controller die bij het OnLive-pakket geleverd wordt.

In plaats van games draaien op de iPad zelf, draait OnLive de games op een server ver weg en streamt hij het spel naar de thuisgebruiker. Die kan het spel vervolgens spelen als ieder ander spel. De enige vereiste is dat je beschikt over een snelle, stabiele internetverbinding. Op dit moment zijn er honderd pc- en consolegames te kopen en te streamen op OnLive.

Het is nog niet bekend wanneer OnLive voor de iPad (en andere tablets) verschijnt en wat het pakket gaat kosten. In de bovenste video impliceert de directeur dat er geen nieuwe apparaten voor OnLive op de tablets gekocht hoeven te worden, maar tegenover TouchArcade zei OnLive nog niks los te laten over de prijzen. Het kan dus zelfs alleen om een iPad-app gaan. De versie van OnLive voor de HDTV bestaat uit een Micro Console TV Adapter en een draadloze controller. Die gaan samen de deur uit voor 100 dollar in de Verenigde Staten en worden niet naar Europa verzonden. Het pakket is hier zelfs niet verkrijgbaar. De nieuwe tablet-telg of app moet wel leverbaar worden in Europa.

Een voorproefje krijgen van de streaming dienst van OnLive kan al op de iPad. In de applicatie OnLive Viewer kun je live meekijken naar de belevenissen van andere spelers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2011, 15:02
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.