Photogene2: compleet nieuwe versie van iPhone-fotobewerker

Photogene is compleet vernieuwd en heet nu Photogene2.

photogene2 iphoneDe makers van Photogene hebben besloten een nieuwe versie van de app uit te brengen. Dat doen ze niet met een gewone update, maar door een compleet nieuwe app uit te brengen, die je dus ook handmatig moet installeren vanuit de App Store. Photogene2 is compleet opnieuw gemaakt en uitgebreid met veel nieuwe functies. Ter introductie betaal je €0,79 voor de nieuwe app. Heb je de voorgaande versie al gekocht, dan kun je gratis één van de drie in-app uitbreidingspakketten downloaden.

Bij de nieuwe functies vind je onder andere een geïntegreerd tool voor het maken van fotocollages en een fotobewerker met allerlei filters en effecten. Je kunt die filters ook meteen live toepassen Tijdens het maken van een foto vanuit de app. Heb je bewerkingen gedaan aan een foto, dan worden daarbij de wijzigingen apart vastgelegd. Bij het opnieuw laden van de foto zal Photogene2 de originele foto openen en daarop de doorgevoerde bewerkingen opnieuw toepassen. Zo kun je altijd terug naar het origineel of een stap terug. Het voorkomt ook dat je iCloud Fotostream vol komt te staan met deels bewerkte foto’s. Voor het exporteren van je eindresultaat kun je terecht bij Twitter, Flickr, Facebook, Picasa, Dropbox, e-mail en FTP.

photogene2-interface-iphoneBij de aanvullende pakketten die je als in-app aankoop Kunt aanschaffen vinden we onder andere het Go Pro-pakket van €4,99. Hiermee kun je bijvoorbeeld de compressie-instellingen voor JPEG-afbeeldingen regelen of een watermerk toevoegen aan je foto. Voor bezitters van de oudere app is dit pakket dus gratis te krijgen. Zonder deze extra aankopen kun je nog genoeg met de app, bijvoorbeeld bijknippen, roteren, kleurwijzigingen doorvoeren aan de hand van een histogram en meer. De 8 megapixel resolutie van de iPhone 4S wordt volledig ondersteund.

Downloaden: Photogene2 (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2011, 18:06
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.