AppEvent: SecretStories voor iPhone vandaag gratis

SecretStories is vandaag de gratis app bij App Event. Met deze app kun je wachtwoorden, pincodes en andere geheime informatie vastleggen. De informatie is niet versleuteld en daardoor minder goed beveiligd dan bij veel andere apps.

secret storiesDe app die je vandaag bij AppEvent kunt downloaden is afkomstig van een stel jonge honden: jongeren rond de 14 die met ICT en sociale media het leven leuker proberen te maken. Met SecretStories kun je zorgen dat je geheimen niet in handen vallen van anderen. Je kunt hiermee een dagboek bijhouden, wachtwoorden opslaan, je pincodes bewaren of zelfs een spiekbriefje voor in de klas ermee maken. De reacties in de App Store lopen echter nogal uiteen: grafisch ziet de app er prima uit (al wordt geen Retina ondersteund), maar qua beveiliging en uitvoering valt er nog wel wat te wensen. Het Engelse taalgebruik is bij vlagen belabberd (“fogot” en “secred”), de inhoud van de app is niet versleuteld en als je op een later moment terugkeert in de app wordt er niet om een wachtwoord gevraagd. Daarom beter geschikt voor je niet-zo-geheime dagboekaantekeningen dan voor je pincodes.

Er zijn in de App Store genoeg alternatieven te vinden waarmee je wel veilig je wachtwoorden en pincodes kunt vastleggen. Zelf geeft maker Nando Bennis zijn app een 5-sterrenwaardering en vermeldt erbij dat “Ritna later komt”. Retina-support dus. Mocht je de app vandaag nog niet hebben gedownload, dan heb je tot middernacht de tijd om dat nog te doen.

Downloaden: SecretStories (tijdelijk gratis)

Let op: deze app is alleen gratis op de dag dat dit artikel op iPhoneclub is verschenen, dus op vrijdag 6 januari. Daarna moet je weer betalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2012, 21:11
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen appevent, secret

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.