AppEvent: gratis app Binkie helpt bij kinderziektes

De app Binkie is vandaag de gratis app van de dag. Met deze app kun je kinderen helpen als ze ziek zijn of een ongeval hebben gehad.

binkieBinkie is vandaag de gratis app van de dag bij AppEvent. Met Binkie krijg je praktisch advies bij ziekte of een ongeval van je kind. De app werd afgelopen maart geïntroduceerd als nieuwe app voor ouders, die meteen willen weten wat er aan de hand is. De app gaat daarbij uit van het symptoom: wat is er aan de hand, of waar zit de pijn? Aan de hand van vragen en ziektebeelden kun je een diagnose stellen en zo in een paar stappen achterhalen wat je als ouder moet doen. Er is ook een alfabetische lijst van onderwerpen en mocht je het dan nog steeds niet kunnen vinden, dan is er ook de mogelijkheid om op een lichaamsdeel te klikken om het probleem te achterhalen.

Binkie probeert zo snel mogelijk de juiste diagnose te stellen. Je kunt in de app ook belangrijke medische info achterlaten, zoals telefoonnummers van de huisartsenpost en apotheek. In totaal bevat de app informatie meer dan 68 aandoeningen, met foto’s die het herkennen van een probleem makkelijker maken. De app is ontwikkeld met hulp van een huisarts.

Downloaden: Binkie (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2011, 9:51
Categorieën Geneeskunde, Nederlandse apps
Onderwerpen appevent, gratis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.