‘Zeventig procent van ouders laat kind met iPad spelen’

Maar liefst 70 procent van de ouders met een iPad laat hun kind(eren) wel eens op het apparaat spelen. De apps die voor ze gedownload worden moeten vooral educatief zijn, wijst een onderzoek uit.

PBS Kids Video voor de iPadZeventig procent van de ouders die een iPad hebben, laat hun kind ook op het apparaat spelen. Dat onderzocht ORCs Online Caravan voor het Amerikaanse educatieve televisiestation PBS Kids. Volgens PBS neemt de vraag naar goede educatieve apps alsmaar toe. De ondervraagde ouders hadden gemiddeld acht speciaal voor hun kinderen gedownloade apps op de iPad staan. Meer dan veertig procent van hun kinderen speelt in ieder geval één keer per dag op Apple’s tablet.

Volgens het onderzoek worden apps voor kinderen geenszins lukraak gedownload. Negentig procent vindt de educatieve waarde van een app de voornaamste reden om een applicatie te downloaden. De applicatie die de cijfers van het onderzoek ten grondslag legt, is PBS Kids Video (zie screenshot). Die is niet in de Nederlandse of Belgische App Store te downloaden, vermoedelijk omdat het Amerikaanse televisiebeelden en dus rechten bevat. De Nederlandse kinderomroep Z@ppelin kwam onlangs wel met een Nederlandstalige, educatieve iPad-applicatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2011, 10:59
Categorie Kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.