App Gemist: MadPad, NRC’s nieuwe app, Tijdschrift.nl en meer

Iedere week zetten wij de interessantste iPad-apps die bij ons de revue passeerden op een rij. Deze week: HUMO, Syncplicity, Tijdschrift.nl, OOGgetuige, de nieuwe app van NRC en meer.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

HumoWekelijks komen er flink wat iPad-apps uit. Zoveel zelfs, dat het vaak genoeg voorkomt dat je als lezer net die ene interessante app mist als je een dagje niet op de website komt. Speciaal voor deze bezoekers stellen we iedere week een overzicht van uitgekomen apps uit, zodat je op zaterdag nog eens rustig de hoogtepunten kunt downloaden. Deze week kijken we onder andere naar MadPad, NRC’s nieuwe app en het tijdschrift HUMO.

MadPadMadPad – Met Madpad biedt Smule je een manier om een eigen soundboard te maken. Wanneer je een geluid voor je board opneemt maakt de app een foto, die daarna gebruikt wordt voor de knop wordt die je moet indrukken. Wat je krijgt is een visuele soundboard, waarin de afbeelding op de knop duidelijk maakt wat voor een geluid je ermee maakt. Hoe je de app gebruikt is volledig aan jou: je kunt flauwe geluidjes opnemen en afspelen bij vrienden, of je eigen muzieknummers spelen.
Downloaden: MadPad (€0,79)

NRCNRC – De nieuwe iPad-app van NRC was afgelopen week groot nieuws: deze verving de oude variant, maar bevatte ook de nodige bugs. Dat de prijs van de krant ook nog eens werd verdubbeld, viel bij veel gebruikers niet heel goed. Vervelend, vond Han-Menno Depeweg in een interview met iPhoneclub, maar deze switch naar een nieuwe applicatie was noodzakelijk. Als tijdelijke maatregel heeft de krant de oude app nog eventjes in de App Store gezet, totdat de grootste problemen zijn opgelost.
Downloaden: NRC (gratis)

WeatherWiseWeatherwise – Er zijn flink wat weerapplicaties in de App Store te vinden, maar weinig hiervan bevatten opties om het uiterlijk volledig aan te passen. WeatherWise daarentegen wel. Je kijkt naar de gebruikelijke weerinformatie, maar mag jouw favoriete thema gebruiken. Via een downloadpagina haal je nieuwe thema’s binnen, waardoor er genoeg nieuwe looks tot je beschikking zijn.
Downloaden: WeatherWise (gratis)

Tijdschrift.nlTijdschrift.nl – Sanoma’s nieuwste wapen in de iPad-tijdschriftenoorlog is Tijdschrift.nl. Deze app geeft je toegang tot een breed assortiment aan tijdschriften die uitgegeven worden door Sanoma, G+J Uitgevers en de Weekbladpers. Het grootste deel van de tijdschriften zijn simpele pdf-conversies, maar een aantal bladen is geoptimaliseerd voor de iPad. Deze multimediale uitgaven werden echter ook al als aparte app in de App Store uitgegeven.
Downloaden: Tijdschrift.nl (gratis)

OOGGetuigeOOGGetuige – OOGGetuige bevat 150’s foto’s van Afrika. Hierdoor kun je zelf het continent induiken zonder ooit de bank te verlaten. Koop je de app, dan doneer je automatisch geld aan giro 555. De volledige opbrengst wordt hiernaar overgemaakt, minus de 30% die Apple vraagt. Op deze manier hopen ze geld bij elkaar te krijgen om de hongersnood in de hoorn van Afrika tegen te gaan. Tien miljoen mensen zijn daar op het moment ondervoed.
Downloaden: OOGGetuige (€2,39)

SyncplicitySyncplicity – De cloud-service van Syncplicity is al enige tijd een alternatief op Dropbox op de iPhone. Nu deze app universeel is gemaakt, kunnen iPad-gebruikers er ook mee aan de slag gaan. Sinplicity richt zich vooral op de zakelijke gebruikers. Met behulp van een beveiligingssysteem op militair niveau beloven ze bestanden van hun klanten te waarborgen. Qua gebruik en registratie lijkt Syncplicity ook erg op Dropbox: registreren is gratis, maar wanneer je meer dan 2 gigabyte aan ruimte wil, moet je gaan betalen.
Downloaden: Syncplicity (gratis)

HumoHUMO – De Belgen zijn er dol op: HUMO, een weekblad dat zich inmiddels een autoriteit onder de Vlamingen mag noemen. Zelfs hier in Nederland heeft het blad zo zijn reputatie. Dankzij de iPad-app die deze week uitkwam kun je nu nog makkelijker het magazine lezen. Je vindt niet alleen het blad in de app: ook een televisiegids, waar het blad zwaar op leunt, is erin te bekijken. Daarnaast wordt hij constant ververst met nieuw lezerscommentaar, strips en video’s. Erg veel content zonder dat het je een cent kost.
Downloaden: HUMO (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:49
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.