App Store: PosiMotion brengt diverse GPS-producten uit

PosiMotion brengt drie gps-applicaties voor de iPhone uit: met G-Park vind je geparkeerde auto's terug, met G-Spot geef je oude iPhones gps-functies en de G-Fi router zorgt voor locatiefuncties op allerlei apparaten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Posimotion g-spotPosiMotion is van plan om aanstaande vrijdag wanneer de App Store opent een aantal nieuwe applicaties en een Wi-Fi router met GPS-functie op de markt te brengen. De G-Fi is volgens de fabrikant de eerste mobiele GPS-netwerkrouter. Eén van de applicaties die PosiMotion heeft gemaakt is G-Spot, waarmee je GPS-achtige functies op de eerste generatie iPhone of iPod touch kunt gebruiken. Een tweede applicatie is G-Park waarmee je kunt onthouden waar je je auto hebt geparkeerd en dan is er ook nog G-Minds, een publicatieprogramma voor ontwikkelaars.

Met G-Park kun je je auto makkelijk terugvinden in de parkeergarage of (altijd lastig) op de parkeerplaatsen van grote festivals of pretparken. Voor $1 koop je G-Park straks in de App Store.

G-Spot is voor PosiMotion de belangrijkste applicatie: hiermee krijg je GPS-functies op de eerste generatie iPhone, maar je kunt het ook gebruiken om je locatie met anderen te delen via e-mail of om een logbestand van je recente locaties bij te houden. G-Spot doet dit redelijk precies door het vastleggen van de lengte- en breedtegraad, richting, snelheid en hoogte. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt door ouders die hun kinderen in de gaten willen houden en daar wel $2 voor over hebben.

Iets duurder is de G-Fi ($180), een mobiele Wi-Fi-router met GPS-functie waarmee je volgens de fabrikant met ‘militaire precisie’ je locatie kunt bepalen. Met deze router geef je GPS-functionaliteit aan bijna elk apparaat, van Mac en PC tot Windows Mobile-toestellen. Vanaf vrijdag kun je bestellen, maar de uitlevering vindt pas plaats in september.

Wat de bedoeling van G-Minds is, is niet helemaal duidelijk: PosiMotion geeft aan dat externe ontwikkelaars daarmee de ontwikkel-, design- en marketingresources van PosiMotion kunnen gebruiken. Volgens de website is G-Minds vooral bedoeld voor ontwikkelaars die nog geen goedkeuring voor het iPhone Developer Program hebben gekregen, maar toch hun applicatie nu al in de App Store willen verkopen.

PosiMotion werkt ook aan een sociale netwerkapplicatie met de naam G-Life.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:08
Categorie Navigatie
Onderwerpen gps, Navigatie, parkeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.