Another World komt naar de iPhone

Another World (Out of This World) komt naar de iPhone. DotEmu en BulkPix gaan de game aanpassen, na toestemming van designer Eric Chahi.

another world amigaDe klassieke avonturengame Another World komt binnenkort naar het iOS-platofrm. De klassieker verscheen in 1991 op Amiga, Atari en talloze andere platformen, waaronder MS-DOS. Miljoenen exemplaren zijn er verkocht van dit science fiction-avonturenspel waarin je puzzels moet oplossen. De game heeft een minimalistisch uiterlijk en werd in de VS uitgebracht onder de titel Out of This World. De verhaallijn komt erop neer, dat hoofdfiguur Lester Knight Chaykin samen met een buitenaardse vriend gevangen is gezet en moet ontsnappen vanaf een verre planeet.

Designer Eric Chahi heeft nu toestemming gegeven voor de omzetting naar iOS. Dit zal worden gedaan door ontwikkelstudio DotEmu en uitgever BulkyPix. Twintig jaar na de oorspronkelijke release gaf Chahi een presentatie op de Game Developers Conference. Hij liet daar weten dat hij aanvankelijk moeite had om de game te verkopen aan een uitgever. Virgin Interactive had wel interesse, maar alleen als Chahi het veranderde in een point-and-click avontuur. Bij de lancering in de VS moest de designer de gameduur langer maken en loste dit op door de moeilijkheidsgraad te verhogen. Ook werden drie pixels verwijderd bij figuurtjes in de consoleversie, omdat er geen bloot te zien mocht zijn. Momenteel werkt Chahi bij Ubisoft aan het god-simulatiespel (From) Dust.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2011, 13:13
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.