Animated Knots 3D: handboek knopen leggen op de iPhone

Met de encyclopedie Animated Knots 3D kun je knopen leggen op de iPhone en iPod touch. Dankzij uitgebreide 3D-animaties en tekeningen kun je in dit handboek eenvoudig knopen leren leggen.

Animated Knots 3D iPhone iPod touchHoe meer applicaties er uitkomen, hoe meer de iPhone een handboek op allerlei gebieden wordt. Na apps voor stedentrips, recreatievaarders en ziekten die je op vakantie kan oplopen, worden de draagbare encyclopedieën steeds specifieker. Zo is er nu de applicatie Animated Knots 3D. Die bevat gedetailleerde 3D-animaties van 35 verschillende knopen die van pas kunnen komen bij bijvoorbeeld zeilen, klimmen, scouting en kamperen.

De 35 knopen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, waarbij vooralsnog misschien alleen een euh, ‘nachtelijke’ rubriek ontbreekt. Verder zijn de knopen ingedeeld op een complete lijst, boten, kamperen, klimmen, decoratief, eerste hulp, vissen en scouting. Ook kan de lijst per type knoop worden bekeken: bochten, bindend, hitches, loops, multi-loops, speciaal en stoppers. Bij elke knoop staat een korte beschrijving, de stevigheid ervan, andere benamingen voor de knoop en welke knopen erop lijken. Het zijn echter de animaties die de show stelen.

Op het moment dat je een knoop selecteert, zie je een animatie hoe de knoop in elkaar wordt gezet. Daarna kun je de knoop naar hartelust op alle mogelijke manieren bekijken. Met Draw herhaal je de animatie, die je op elk moment kan pauzeren door nog eens op de knop te drukken. Met de 360-knop roteer je een knoop zodat je hem van alle kanten kan bekijken. Ook deze functie kun je pauzeren. Flip spiegelt de afbeelding, en het aardige is dat die functie op alle momenten van pauze van de Draw en 360 werkt. Met de Zoom-functie tenslotte, zie je de hiervoor genoemde mogelijkheiden op volledig scherm.

Misschien zou een overzicht op de betrouwbaarheid van de knopen nog een optie zijn, maar anderzijds is dat vaak irrelevant omdat andere situaties andere knopen vereisen. In de komende maanden moeten er nieuwe knopen bijkomen. Als je hiermee geen knopen leert leggen, leer je het nergens.

Downloaden: Animated Knots 3D (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2011, 13:54
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen 3d, encyclopedie, naslagwerk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.