Amber Alert NL: bekijk vermiste personen op je iPhone

Amber Alert NL is een alarmdienst op de iPhone en iPod touch voor vermiste personen en kinderen. Er is een lijst met ontvoerde en weggelopen slachtoffers met omschrijving, signaal en laatst bekende locatie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Amber Alert NL iPhone appEr zijn verschillende succesverhalen bekend van Amber Alert. Bij deze dienst krijgen mensen die zich hebben ingeschreven voor de dienst, een bericht met omschrijving van een vermiste persoon, wanneer er iemand in de omgeving wordt vermist. Soms is dan het slachtoffer of de wegloper zó weer teruggevonden. Nu is er ook een onofficiële iPhone-app, die langdurig vermiste personen uit Nederland op een rij zet met foto, omschrijving en soms het verhaal erachter.

Een Amber Alert wordt gegeven bij een urgente vermissing. Langdurige vermissingen of vermissingen die geen Amber Alert hebben gekregen, worden opgesomd op de website en nu ook in deze nieuwe applicatie. Eén categorie van vermissingen steekt met kop en schouders boven de rest uit. Amber Alert NL vermiste kinderen iPhoneEr zijn vooral veel vermiste kinderen die door een van hun ouders naar het buitenland zijn ontvoerd – nimmer met instemming van de andere ouder. Ook zijn er verschillende jongeren die zijn weggelopen van huis of uit een instelling.

Amber Alert NL is een onofficiële app en is gemaakt door CJS Design, een ontwikkelaar die ook de applicatie Blauw in het nauw uitbracht, waarin je verkeersovertredende politie op de foto kan zetten. Net als die app, is Amber Alert NL erg simpel vormgegeven. Er is een lijst met vermiste kinderen onder elkaar. Links staat een profielfoto, rechts de naam, leeftijd, de laatst geziene omgeving en de datum van vermissing. Amber Alert NL vermissing Sandra Dorota KazimierskaDe lijst is vreemd geordend. Er lijkt geen structuur in te zitten qua vermissingsdatum of omgeving.

Selecteer een persoon en je leest uiterlijke kenmerken van de persoon, ziet een grotere profielfoto en leest in sommige gevallen de achterliggende gebeurtenis. De pagina met gegevens is duidelijk een webpagina, maar komt niet direct van Amber Alert zelf. De Over Ons-link binnen een pagina maakt duidelijk dat de informatie afkomstig is van Landelijk bureau vermiste personen. De lijst met vermissingen is precies dezelfde als op de officiële Amber Alert-website.

Amber Alert heeft bewezen dat het voor het terugvinden van vermiste personen kan zorgen. De grootste tegenstander bij een ontvoering is tijd, oppert de officiële website. In dat kader is het onbegrijpelijk dat deze app niet gebruik maakt van pushberichten om meteen een oogje te kunnen houden op dringende gevallen. Daar is ruimte voor verbetering.

Downloaden: Amber Alert NL (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2011, 15:38
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps
Onderwerpen alarm, amber alert

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.