Vamos evenementenagenda iPhone

Vamos: overzichtelijke evenementenagenda op iPhone

De iPhone-evenementenagenda is door Apple uitgelicht in de App Store en is fraai en overzichtelijk, maar laat nog wat te wensen over.

Vamos evenementenagenda iPhoneEr is geen enkele andere app die je ontvangt met een slechtere Nederlandse vertaling dan Vamos. Maar toch moet er iets bijzonders zijn aan deze evenementenagenda-app: Apple zet hem deze week prominent in de Uitgelicht-sectie van de App Store. Als je de app gebruikt, zie je wel waarom. Vamos is een overzichtelijke en fraaie applicatie voor evenementen in de buurt. Toch is er nog wel ruimte voor verbetering.

Je bent niet verplicht een account aan te maken in Vamos, maar de apps stuurt er wel op aan je Facebookaccount te koppelen aan de applicatie. In het opstartproces geef je aan welk vermaak je in de agenda wilt zien. Kunst en cultuur, nachtleven, eten, muziek? Even daarna kom je al terecht in het hoofdscherm, dat bestaat uit de evenementen van die dag en de sorteeropties overzichtelijk erboven.

Vamos vandaag Vamos evenementen

Vamos werkt meer dan logisch. Met de zoekbalk voer je eenvoudig een andere plek in, met een druk op de datum selecteer je een andere aankomende dag (of de handige optie ‘dit weekend’) en met een tik op Sorteren, filter je de resultaten op afstand, tijdstip, persoonlijke aanbeveling op basis van je voorkeuren en het aantal deelnemers.

Eventbrite en Facebook

De evenementeninformatie is zover we in de test kunnen zien, in ieder geval afkomstig van Eventbrite en Facebook. Het aantal deelnemers van een evenement lijkt op laatstgenoemde te zijn gebaseerd, en je leest het aantal meteen in het overzicht. Met een veeg naar rechts zie je alleen de evenementen waar Facebookvrienden van je naartoe gaan. Wat er op een detailpagina van een evenement staat, verschilt per item. We zien veel kaarten en beknopte omschrijvingen, maar ook hier en daar foto’s die moeilijk op het onderwerp aansluiten.

Vamos iPhone datum selecteren Vamos iPhone Facebook events

Geïnteresseerd en geliefd

Bij elk evenement kan je aangeven of je wel en niet wilt gaan, en daar duizelt het een beetje bij Vamos. Je kan evenementen voorzien van een hartje, laten weten dat je geïnteresseerd bent én via Facebook laten weten dat je gaat. Euh… dat kan duidelijker. Zo is er nog iets dat vraagtekens oproept. Waarom zien we ‘s middags nog geen evenementen in Groningen en staan die er twee uur later wel? Veel plaatsen geven nog niet thuis qua evenementen, en als we in Groningen het weekend vooruit willen kijken, laat de app geen extra evenementen meer zien. Het lijkt wel alsof evenementen ter plekke pas ingeladen worden omdat er toevallig een gebruiker uit Groningen is aangemeld.

Zo werkt Vamos dus nog niet ideaal. Maar als de app sneller en meer evenementen inlaadt, is het al snel de ideale uitagenda-app. Overzichtelijker kan het haast niet.

Pluspunten

  • Fraai en overzichtelijk
  • Evenementenagenda en Facebook-events

Minpunten

  • Niet meteen resultaat
  • Verschrikkelijk vertaald

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2014, 20:11
Categorie Amusement
Onderwerpen activity, evenement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.