Adobe VideoBite voor iPhone: integratie met clouddienst Adobe Revel

Videobewerker Adobe VideoBite integreert nu met clouddienst Adobe Revel. Zo bespaar je ruimte op je iPhone en kun je films overal bekijken.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

videobiteNa de laatste update biedt videobewerker Adobe VideoBite nu ook integratie met Adobe Revel, een Adobe-clouddienst waarmee je foto’s en video’s vanaf je iPhone of iPad naar online opslag kunt synchroniseren en andersom. Daardoor kun je de korte films die je in VideoBite maakt nu opslaan via Adobe Revel, en ruimte in je filmrol besparen. Omdat Adobe Revel een universele app is, kun je als je deze app hebt jouw films nu ook op ieder apparaat bekijken. Daarnaast kun je video’s vanuit Adobe VideoBite niet alleen meer naar YouTube en Facebook uploaden, maar ook delen via e-mail en iMessage.

adobe videobiteOver Adobe VideoBite: daarin heb je eigenlijk alle functies die je in een simpele videobewerkingsapp verwacht. Een leuke extra ten opzichte van de concurrentie is dat je gebruik kunt maken van titelschermen: zwarte schermen met witte letters om in te leiden wat je gaat zien of als basis voor een aftiteling. Qua kleur en-lichteffecten kun je kiezen uit negen simpele filters, die je op de gehele video kunt toepassen. Uiteraard bevat het assortiment een grainy filter en bijvoorbeeld een sepia-kleurstelling. Daarnaast kan je in Adobe VideoBite gebruik maken van transities tussen scènes, waarbij het beeld bijvoorbeeld even op zwart gaat voordat je een nieuwe scène te zien krijgt. Ook hier heb je keuze uit verschillende opties. Na deze update kun je jouw creaties dus eenvoudig opslaan via Adobe Revel. Dat scheelt weer ruimte en geeft je een opslagplaats die niet aan jouw iPhone gebonden is.

Video’s uit VideoBite opslaan in Adobe Revel is overigens niet gratis. Je kunt de app dertig dagen gratis gebruiken, maar daarna heb je een limiet van 50 foto’s of video’s per maand. Voor dit maandelijkse quotum geldt het importeren van een video als één element, en is dus gelijk aan het importeren van een foto. Voor onbeperkt importeren kost de dienst na de eerste dertig dagen 5,49 euro per maand of 54,99 euro voor een jaar. Adobe Revel was al geïntegreerd met Adobe Photoshop Express and Adobe GroupPix, en wordt met deze stap dus een steeds bredere en handigere clouddienst voor Adobe-gebruikers.

Downloaden: Adobe VideoBite (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: Adobe Revel (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2013, 10:27
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen adobe, cloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.