10 iPad-applicaties voor marketeers

Welke iPad-applicaties zou je als online marketeer willen installeren? Papers, Things, Evernote, TweetDeck en Analytics HD zijn een paar voorbeelden.

ipad marketing
Zoals beloofd gaan we vandaag lijstjes maken voor mensen die de iPad hebben gekocht en zich afvragen welke apps ze nu het eerst zullen installeren. Internet-marketeer Wilco maakte alvast een lijstje van 10 iPad-applicaties die nuttig zijn als je in online marketing werkzaam bent. Welke 10 apps zou je moeten installeren?

LogMeIn Ignition

logmeinPrijzige app, maar wel erg nuttig. Met LogMeIn krijg je vanaf je iPad toegang tot je pc of Mac, zodat je vrienden met computerproblemen op afstand kunt helpen, of gewoon even een document kunt bekijken die je op de computer thuis hebt laten staan. Om de applicatie te kunnen gebruiken moet je een account aanmaken op LogmeIn.com en de bijbehorende desktopsoftware op je pc of Mac installeren.
Downloaden: LogMeIn Ignition (€23,99)

Analytics HD

analyticsMet Analytics kun je Google Analytics op je iPad raadplegen. Er was al een iPhone-applicatie, maar bij deze iPad-variant is veel meer informatie op het scherm te zien. Levert 55 rapportages met tabellen tot 100 regels. Dashboard-functie voor snel overzicht en een Today-rapportage die Google zelf niet eens aanbiedt. Je kunt meerdere logins en accounts gebruiken in deze applicatie.
Downloaden: Analytics HD (€5,49)

WordPress

wordpress ipadBeheer je WordPress-blog vanaf je iPad, iPhone of iPod touch. Geschikt voor WordPress 2.7 en hoger. Onderweg kun je makkelijk een nieuw bericht schrijven of bewerken, commentaar modereren en andere beheeractiviteiten doen. WordPress is een universele applicatie en werkt dus op alle Apple i-apparaten, inclusief de iPad.
Downloaden: WordPress (gratis)

Things

thingsThings is een takenlijst, die de balans tussen gebruiksgemak en functionaliteit probeert te vinden. Niet teveel functies, zodat je in verwarring raakt, maar ook niet te weinig dat je je afvraagt waarom je er überhaupt 16 euro voor moet betalen. Met deze applicatie kun je draadloos synchroniseren met de desktop via Wi-Fi, die je overigens wel weer apart moet aanschaffen. Toch nog niet overtuigd? De ontwikkelaars hebben een fraai teaser-filmpje gemaakt (zie hieronder). Er zijn in de App Store ook goedkopere alternatieven te vinden voor het beheren van je taken op de iPad, bijvoorbeeld Toodledo, Taska en (veel simpeler) BugMe Sticky Notes.
Downloaden: Things for iPad (€15,99)

TweetDeck

tweetdeck ipadTwitteren doet je niet alleen voor de lol, maar ook om te volgen wat er online speelt. TweetDeck voor de desktop is een schermvullende Twitter-applicatie. Het was daarom logisch dat TweetDeck voor de iPad compleet zou worden aangepast. TweetDeck toont de tweets in meerdere kolommen. In versie 2.0 zal de applicatie nog meer op de desktopversie lijken, met volledige Facebook-integratie, notificaties en realtime visualisaties.
Downloaden: TweetDeck (gratis)

Evernote

evernote ipadTijdens je werk kom je veel dingen tegen die je moet onthouden of wilt noteren. Met Evernote leg je alles vast, haal je herinneringen terug en zorg je dat je hoofd niet overloopt met allerlei dingen die je moet onhouden. Evernote is een universele applicatie en werkt zowel op de iPhone als de iPad. Voor de iPad heeft Evernote een compleet nieuwe interface gekregen, met nieuwe functies.
Downloaden: Evernote (gratis)

Keynote, Pages en Numbers

numbersDeze drie stuks pakken we in een keer, omdat ze gisteren al uitgebreid zijn besproken. Pages is een applicatie voor tekstverwerking, Numbers is een spreadsheet-applicatie en met Keynote kun je presentaties geven. Alledrie worden geleverd met templates, zodat je niet alleen productief kunt zijn, maar het er ook nog eens goed uitziet. De onderdelen kosten $9,99 per stuk en zijn momenteel alleen te vinden in de Amerikaanse App Store.

Papers

papersMet Papers heb je je wetenschappelijke publicaties altijd onder handbereik. De applicatie kreeg een complete redesign om te zorgen dat het er op de iPhone én de iPad goed uitziet. De applicatie won de Apple Design Award voor de beste wetenschappelijke toepassing op de Mac. Papers bevat 8 zoekmachines voor wetenschappelijke artikelen, waaronder Google Scholar, ACM, JSTOR en Pubmed.
Downloaden: Papers (€11,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2010, 19:17
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.