1′ LDRSCHP: Elke dag een tip over leiderschap

Ontwikkelaar Redfountain heeft een iPad en iPhone-app uitgebracht voor recruiters en coaches over het vinden en boeien van talent en het toe-eigenen van leiderschap. 1' LDRSCHP brengt elke dag 1 video van 1 minuut.

1 LDRSCHP iPad app over leiderschapDe applicatie van 1′ LDRSCHP is inmiddels een week uit, maar gaat vandaag van start met het idee waar de app om draait. Elke dag krijg je in de applicatie een praatje of een interview van één minuut lang te zien waarin iemand uit de zakenwereld praat over leiderschap. Om de zoveel tijd wordt een nieuw thema aangesneden waar de videofragmenten over gaan. De app trapt af met het thema talent. Hoe vind je dat? Hoe boei je talent? En hoe herken je excellent talent?

1′ LDRSCHP, wat je mag zien als een kort geschreven versie van ‘Leiderschap in 1 minuut per dag’, legt de vraag voor in een video die door steeds een andere geïnterviewde wordt beantwoord. Nadat een korte maar krachtige video – de intentie van de app – is afgelopen, kom je op een scherm terecht waarop je de video kan beoordelen, toevoegen aan favorieten en delen met anderen. Dat kan via Twitter en Facebook, maar ook door de link ernaar te kopiëren, te e-mailen of te sms’en. Met de knop Meer Over, zie je waar de geïnterviewde werkt en kan je hem of haar benaderen via onder andere e-mail en Twitter.

Op de lanceringsdag vandaag, spreekt Bas van der Veldt van AFAS Software over personen ontslaan die niet op de juiste plek zitten. Het strookt niet helemaal met de aankondiging ‘Talent vinden’, maar is wel helder op zichzelf. Een proefvideo van Luc van Bussel die maandag is geplaatst, past wel helemaal in het thema.

In het tabblad Thema’s kun je naar verloop van tijd alle video’s onder een thema terugvinden en het tabblad Meesters geeft toegang tot de personen die zich over meerdere thema’s laten interviewen. Uitgelicht benadrukt de meest bekeken en hoogst gewaardeerde video’s, waarbij de gemiddelde sterrenscore in het videoframe is verwerkt. Het laatste tabblad is Favorieten en spreekt voor zich.

1′ LDRSCHP is gratis te downloaden en laat zich momenteel vergezellen door een grote, gerichte banner in beeld. Die zit de functies van de app gelukkig niet in de weg.

Downloaden: 1′ LDRSCHP (gratis, ook voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2012, 12:45
Categorieën Nederlandse apps, Zakelijk
Onderwerpen video, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.