iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

Games en Facebook populairst op alle smartphone-platformen

Games zijn de meest populaire categorie onder smartphone-gebruikers, blijkt uit gegevens van Nielsen. Facebook is op alle platformen de meest populaire app.

iphone-appsAl die aandacht voor games op iPhoneclub, moet dat nou? Ja, want volgens een onderzoek van Nielsen zijn games de meest populaire apps op smartphones. Nielsen deed onderzoek in het kader van de The Nielsen Company’s Apps Playbook. Ze keken daarbij naar het aantal apps dat smartphonegebruikers hebben geïnstalleerd en hoe de verdeling is tussen de iPhone en andere platformen. Het gemiddelde aantal apps is sinds december 2009 gestegen van 22 naar 27. De meeste apps zijn te vinden bij iPhone-gebruikers: zijn hebben gemiddeld 40 apps op hun telefoon staan (in december: 37 apps). Bij Android zijn 25 apps te vinden (was 22) en bij Blackberry slechts 14 (was 10).


Nielsen’s App Playbook is gebaseerd op een onderzoek onder meer dan 4.000 Amerikanen die in het bezit zijn van een mobiele telefoon en de afgelopen 30 dagen minimaal één app hebben gedownload.

popular-app-categories

De meest populaire categorie is games: 61% van de smartphonebezitters en 52% van de featurephone-bezitters hebben de afgelopen 30 dagen een game gebruikt. Verderop in de top 5 staan Weer, Kaarten/Zoeken, Sociale Netwerken en Muziek. Zoals te verwachten kunnen de featurephone-gebruikers het bij simpele toepassingen aardig bijbenen: ze gebruiken ook apps waarmee ze muziek luisteren en video’s kijken. Bij apps voor lifestyle/gezondheid en persoonlijke verzorging blijven ze nauwelijks achter bij de smartphonegebruikers. Maar bij intensievere of serieuzere toepassingen zoals navigatie, sociale netwerken en productiviteit haken de featurephone-gebruikers af.

Op alle mobiele platformen staat Facebook in de top 5 van meest populaire apps. Twitter staat alleen bij Blackberry in de top 5, waarschijnlijk vanwege het toetsenbordje waarmee je makkelijk kunt typen. Bij Android en Windows Mobile is YouTube populair; bij iPhone en Blackberry veel minder.

Vandaag geeft CEO Jonathan Carson van Nielsen’s Telecom-divisie meer details tijdens een presentatie op de AppNation-conferentie in San Francisco.

popular-apps-by-device

Meer info: Nielsen blog

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.