‘iPad 5 met A7-processor maakt het zakelijke pc-markt moeilijk’

Analisten van Deutsche Bank Equity Research denken dat een iPad 5 met A7-processor de zakelijke pc-markt flink kan verstoren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad 5Introduceert Apple later deze maand een iPad 5 met een 64-bits A7-processor, dan zal dit er voor zorgen dat bedrijven sneller voor een iPad in plaats van een gewone computer kiezen. Dit denken de analisten van Deutsche Bank Equity Research. Een 64-bits iPad zou meer krachtige enterprise-applicaties kunnen aanbieden, waardoor een ouderwetse computer niet langer nodig is.


Deutsche Bank had eerder al voorspeld dat pc-verkoop in 2013 met 8 procent zou krimpen, een percentage dat in 2014 op 6 procent zou liggen. De analisten hebben deze percentages bijgesteld, deels op basis van de mogelijke iPad 5. Er wordt daarom gerekend op dalingen van 10 procent in 2013 en 8 procent in 2014.

In een bericht aan investeerders zeggen de analisten het volgende:

We verwachten een groei in [desktop]virtualisatie en iPad-verspreiding in de enterprise-sector om zo de pc-verkoop in 2014 en 2015 onder druk te zetten. We verwachten dat AAPL’s (Apple’s) nieuwe iPad een 64-bits-architectuur zal gebruiken, waardoor de ontwikkeling van een breed aanbod aan enterprise-apps mogelijk wordt en de zakelijke markt steeds beter benaderd kan worden.

Uiteraard is de iPad 5 nog niet door Apple aangekondigd, maar geruchten wijzen op een evenement later deze maand waar dit zal gebeuren. De introductie van een 64-bits A7-chip in deze iPad zou niet gek zijn, aangezien Apple deze zelfde chip in de iPhone 5s heeft toegevoegd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 oktober 2013 om 16:38
Categorieën
Geruchten, iDevices

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.