Serious Request (NL) en Music For Life (BE) vandaag gestart: download de game Stop Malaria

Serious Request van 3FM en Music For Life van Studio Brussel zijn vanaf vandaag officieel van start gegaan. Beide acties zijn erop gericht om malaria te bestrijden en voor beide is een iPhone-game beschikbaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

stop malariaHeb je nog niet de Stop Malaria-game voor de iPhone geïnstalleerd, dan is nu het moment om dat te gaan doen. Vanmiddag gaan namelijk de dj’s van 3FM het Glazen Huis in voor de Serious Request-actie. Vanaf de Grote Markt in Groningen gaan zij non-stop radiomaken om aandacht te vragen voor de bestrijding van malaria. Vorig jaar leverde de actie ruim 5,5 miljoen euro op voor vluchtelingen hulp. Ter promotie van de actie is in de App Store de gratis Stop Malaria Game te vinden. De Vlamingen kunnen sinds vandaag de game Music For Life van Studio Brussel installeren, de Vlaamse versie van de iPhone-game, die eveneens is bedoeld om geld voor malariabestrijding in te zamelen. De Vlaamse versie is ingesproken door DJ Tomas de Soete.


Net als bij de Nederlandse versie van de game gaat het erom in beperkte tijd zoveel mogelijk netten uit te delen, om de bewoners tegen malariamuggen te beschermen. Van de Vlaamse versie is ook een filmpje gemaakt (helaas niet te bekijken op de iPhone):

Click here to display content from www.stubru.be

In Nederland wordt om 19:00 uur het Glazen Huis afgesloten door prinses Maxima. Serious Request-veteraan Giel Beelen laat zich samen met Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt opsluiten om geld in te zamelen voor malaria. Jaarlijks wordt 247 miljoen maal de diagnose malaria gesteld en voor één miljoen mensen is de ziekte fataal. Er zijn nog meer activiteiten te doen om de aandacht op malariabestrijding te richten: zo kun je ontbijten bij de Martinitoren, meedoen aan een 24-uurs sportmarathon en meedoen aan een veiling om een dag lang als assistent-trainer met FC Groningen mee te lopen. 3FM dj’s Sander Lantinga en Filemon Wesselink zijn in te huren als klusjesman en dj Coen Swijnenberg gaat als levende kerstkaart het land in, om mensen een kerstgroet te brengen.

musicforlife

Nog even terug naar de iPhone-game: de Nederlandse versie is inmiddels 2.500 keer gedownload en de game is zo’n 30.000 keer gespeeld. Heb je de Nederlandse versie al geïnstalleerd en twijfel je of je de Belgische versie ook nog moet downloaden? Neem dan allebei, want de Belgische versie is ingesproken door een Belgische dj en heeft een iets andere kaart en route.

De iTunes-links van beide apps zijn:

Beide games zijn belangeloos ontwikkeld door CirkelSoft. Vanavond kun je vanaf 19:00 uur op Nederland 3 live kijken naar Serious Request.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.