Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple doet lang over goedkeuring van drie DJ-apps voor de iPhone

Drie DJ-applicaties voor de iPhone staan al weken in review bij Apple. De ontwikkelaars weten niet wat er aan de hand is, maar mogelijk heeft het ermee te maken dat je mp3-bestanden kunt

touch djEen opmerkelijke situatie: drie DJ-applicaties van drie verschillende ontwikkelaars staan al wekenlang in review bij Apple. Daardoor zijn geruchten ontstaan of Apple misschien met opzet de release tegenhoudt, of iets anders in z’n schild voert. De getroffen applicaties zijn Touch DJ van Amidio, Sonorasaurus van Pajamahouse Studios en DJ Player van Musicsoft Arts. Alledrie zijn al wekenlang in review en er lijkt geen schot in te zitten. Touch DJ is sinds begin september in review en Sonorasaurus schijnt al drie maanden in de wachtrij te staan.


Musicsoft Arts heeft eerder de applicatie DJ Spooky The Secret Song uitgebracht, die gebaseerd is op dezelfde code als DJ Player. Eén mogelijkheid is dat Apple er bezwaar tegen maakt dat je bij alledrie applicaties je eigen muziek kunt mixen. Apple verbiedt volgens de betrokken ontwikkelaars toegang tot de muziekcollectie op je iPhone, waardoor DJ-applicaties op een andere manier te werk moeten gaan (namelijk via Wi-Fi). toch is dat niet helemaal waar, want een applicatie als DJ heeft wel toegang tot de iTunes-bibliotheek en bij een applicatie als MyPlaylists krijg je toegang tot je afspeellijsten en kun je de muziek op de iPhone wel degelijk via een applicatie van een derde partij af te spelen.

Wel is er een ander verschil: DJ-applicaties die al wel in de App Store verkrijgbaar zijn maken veelal gebruik van meegeleverde tracks (zoals Deadmau5) of vereisen dat je zelf

De drie betrokken ontwikkelaars hebben eerder iPhone-applicaties uitgebracht, die wel zijn goedgekeurd. De meest actieve van de drie, Amidio, is een online petitie gestart om het probleem aan de kaak te stellen. De ontwikkelaars kunnen nog wel wat steun gebruiken want met 230 stemmen is het doel van 10.000 supporters nog ver weg.

In onderstaande filmpjes krijg je een indruk van Touch DJ, één van de getroffen apps:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 november 2009 om 0:52
Onderwerpen
, ,
Categorie
Muziek

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.