Solo Open Kitchen brengt receptenapplicatie voor iPhone uit

Solo Open Kitchen is een nieuwe receptenapplicatie van de Belgische tak van Unilever. De applicatie bevat meer dan 5.000 recepten waarvan je er dagelijks 8 krijgt toegestuurd via push. Met een soort fruitmachine kies je het gewenste recept.

solo spinnerHet Belgische margarinemerk Solo heeft een iPhone-applicatie uitgebracht, waarmee je toegang krijgt tot meer dan 5.000 recepten. Elke dag krijg je 8 lekkere recepten via de applicatie aanbevolen, zodat er altijd wel iets bij zit, wat in de smaak valt. Je kunt op de website van Solo Open Kitchen ook een account aanmaken en de gegevens onderling synchroniseren. Zo is er de mogelijkheid om een kookschriftje met je favoriete of met eigen recepten te maken, die je vanaf de iPhone kunt raadplegen na het invullen van je accountgegevens. Leuk bedacht is ook de Solo Spinner, waarbij je via een soort fruitmachine-interface kiest aan welke criteria het recept moet voldoen.


Je kiest bijvoorbeeld een appel, waarmee je binnen een 60 minuten een gebakje of taart mee wil maken, of champignons die je in een snel nagerecht wil verwerken. De recepten zijn deels geschreven door de gebruikers zelf en voorzien van een sterrenwaardering van andere gebruikers. Voor de schrijfwijze van bepaalde woorden zul je misschien wat moeten variëren, omdat niet iedereen dezelfde spelling hanteert (gaspacho in plaats van gazpacho bijvoorbeeld).

solo open kitchenSolo is een margarinemerk van Unilever en je zult in de in de recepten dan ook regelmatig deze producten tegenkomen. Toch is dat geen probleem, want Unilever verkoopt in Nederland dezelfde producten onder de merknamen Becel, Blue Band en Croma, al kun je natuurlijk net zo goed de huismerk-margarine van je eigen supermarkt gebruiken. Als Nederlander heb ik weinig problemen gemerkt met de benaming van producten: zo heel verschillend zijn de productnamen niet, die de Belgen gebruiken. Je kunt op hesp zoeken, maar ook op ham (al klinkt een gerecht als ‘kruidig hespengebraad’ bij Nederlanders misschien niet zo smakelijk in de oren). Bij elk recept zie je de moeilijkheidsgraad (1 t/m 3), de prijs (1 t/m 3) en de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om het gerecht te bereiden, plus het aantal keren dat lezers het gerecht in hun schriftje hebben bewaard.

Eerst kijken wat de applicatie te bieden heeft? Op de website van ontwikkelaar iCapps.be is een demofilmpje van Solo Open Kitchen te zien.

Downloaden: Solo Open Kitchen (gratis)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.