94Wines brengt iPhone-applicatie uit: wijn met QR-code

94Wines is een nieuw wijnconcept waarbij je aan de hand van nummers je favoriete wijn kunt kiezen. Elke fles kan worden voorzien van een QR-code die aanvullende informatie bevat.

94wines94Wines is een nieuw wijnconcept, waarmee je een persoonlijke boodschap kunt meegeven aan een fles wijn. Dit gebeurt in de vorm van een QR-code, die een foto, video of tekstbestand kan bevatten. De ontvanger van de fles richt de iPhone-camera (of de camera van een andere ondersteunde telefoon) op de QR-code en krijgt vervolgens de boodschap in beeld. Het idee achter 94Wines is dat je geen namen van wijnhuizen hoeft te onthouden, maar dat alles geleverd wordt in een uniform uitziende fles met een nummer. Net als in een Chinees restaurant hoef je alleen het nummer te onthouden om een lekker wijntje te kopen. Cruciaal is dan wel, dat je eerst ontdekt welke wijn lekker is. De Wijngids van Nicolaas Klei helpt je niet veel verder, maar gelukkig bevat de app een zelftest.


Die test geeft in 20 seconden uitkomst welke wijn jou het best zal smaken, aan de hand van zes vragen. In de applicatie kun je ook de voorkeuren van je vrienden vastleggen, zodat je bij het bestellen van een fles wijn alleen nog een nummer hoeft in te tikken. De eerste reviewers in de App Store zijn gillend enthousiast over de iPhone-applicatie.

94wines

Downloaden: 94Wines (gratis)
Meer info: 94wines.com

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.