Command and Conquer: Red Alert in de App Store verschenen

Electronic Arts komt met een langverwacht spel op de iPhone: Command & Conquer: Red Alert neemt je mee naar de strijd tussen de Sovjets en de Geallieerden. Jij kiest zelf aan welke kant je staat.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Command and Conquer: Red Alert op de iPhoneWelcome back, commander! Een langverwachte iPhone- en iPod touch-game is eindelijk in de App Store beschikbaar. Het verhaal van Command & Conquer: Red Alert dateert al van 1996. Command & Conquer: Red Alert gaat over de strijd tussen de Sovjets onder leiding van Josef Stalin en de geallieerden onder leiding van General Gunter von Esling. Professor Einstein heeft na de Tweede Wereldoorlog een tijdmachine gebouwd en Adolf Hitler uit de tijdlijn gewist. Hierdoor is de machtsbalans in Europa veranderd. In het spel kan je een van beide kampen kiezen en moet je respectievelijk de Sovjets leiden bij het veroveren van Europa, of de geallieerden leiden die dit moeten tegengaan.


De iPhone-versie van Red Alert is een combinatie van de graphics en verhaallijn van Red Alert 2 en de 3D-engine van Red Alert 3. Je kunt het touchscreen gebruiken om over het slagveld te navigeren. Daarbij gebruik je pinch en zoom voor in- en uitzoomen. Speel 12 5 levels als de Sovjets en 5 levels als de geallieerden. Je hebt net als andere versies van Red Alert de keuze om campagnes te spelen en individuele missies te doen in de skirmish modus.

Ook in de iPhone-versie van Red Alert zullen de slagvelden in verschillende gebieden in de wereld plaatsvinden met ieder eigen weersomstandigheden. Er zijn geen cut-scenes met een dosis goede humor, zoals we gewend zijn van de Red Alert-reeks. Je ziet wel tijdens de uitleg het speelveld, maar er zijn geen acteurs die in filmpjes verschijnen. Speciaal voor de iPhone-versie zijn ook nieuwe units gemaakt. Zo is er voor de geallieerden de Paladin Tank toegevoegd. Deze kennen we van Command & Conquer Generals. Units kunnen in 3 eigen groepen ingedeeld worden om ze tijdens gevechten per groep te kunnen selecteren. Via In App Purchase kunnen ook upgrades bijgekocht worden. Op dit moment is er alleen de Assault Pack (€ 0,79) beschikbaar. Deze bevat 6 skirmish levels.

In onderstaande video is een gameplay-video te zien. Een missie inladen duurt minder dan 10 seconde. Onduidelijk is of dit op de iPhone 3G of de iPhone 3GS is. Command & Conquer: Red Alert heeft helaas geen multiplayer mogelijkheden. In de volgende update wordt de mogelijkheid om multiplayer te spelen via WiFi en Bluetooth toegevoegd. Ook zal er een uitgebreide uitbreiding van komen die de Empire of The Rising Sun toe zal voegen. Met eigen levels, units en verhaallijn.

Downloaden: Command & Conquer: Red Alert (€ 7,99)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 50 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.