LetMeKnow en Tweet Push voortaan gratis, maar met betaalmodel

LetMeKnow en Tweet Push zijn voortaan gratis te downloaden uit de App Store. Maar je zult uiteindelijk wel moeten betalen via in-app purchase of via een eigen betaalsysteem van de ontwikkelaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

letmeknow iphoneHet lijkt erop dat applicaties die push notificaties en andere waarschuwingsdiensten voorop lopen bij de overstap naar freemium, het nieuwe gratis. Net als de eerder vandaag al verschenen tweettip over Boxcar kiezen nog eens twee andere applicatie-aanbieders voor een gratis applicatie. LetMeKnow is een applicatie die voorheen €1,59 kostte en sinds vanochtend gratis is geworden. Het vereist echter wel dat je na 30 dagen alsnog de volledige versie aanschaft via een in-app purchase. LetMeKnow kan allerlei waarschuwingen sturen, bijvoorbeeld over weersomstandigheden, wanneer de inhoud van een webpagina is veranderd, wanneer je webserver down gaat, een aandelenkoers verandert of je YouTube-vrienden een filmpje publiceren.


Je kunt ook een boodschap ontvangen wanneer een RSS-feed nieuwe items heeft, wanneer je een e-mailbericht van een bepaalde persoon krijgt of wanneer iemand op Twitter een statusupdate doet. Bij elke gebeurtenis kun je een aangepast geluidje instellen en je kunt een alert ook als ‘urgent’ instellen, waarbij de dienst blijft doorgaan met het sturen van pushberichten totdat jij aangeeft dat je het gelezen hebt. Wordt het allemaal te druk, dan kun je de alerts ook tijdelijk blokkeren tijdens de vakantie of wanneer je ‘s nachts van je nachtrust wilt genieten.

Tweet Push van Polar Bear Farm heeft eveneens voor een freemium-model gekozen: de applicatie kostte voorheen 79 eurocent maar is nu gratis te krijgen. Tweet Push heeft wel voor een ander betaalmodel gekozen: terwijl je bij LetMeKnow na afloop van de testperiode een eenmalig bedrag overmaakt via in-app purchase, moet je bij Tweet Push een steeds terugkerend abonnementsbedrag betalen. Dit gaat buiten Apple’s systeem voor in-app purchases om. De ontwikkelaar voorkomt daarmee dat hij 30% van de omzet moet afdragen aan Apple. Tweet Push ondersteunt push-berichten voor de iPhone-applicaties Twitterrific, Tweetie, Twittelator, Twitterfon, SimplyTweet Pro, Birdfeed en Twitterena. Met de gratis versie wordt de drempel verlaagd om de applicatie te installeren.

Downloaden: Tweet Push, LetMeKnow en Boxcar (allemaal gratis)

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.