Inkflow: snel en eenvoudig schrijven met stylus op de iPad

Met de iPad-app Inkflow kan je makkelijk tekenen en schrijven met een app die niet veel meer biedt dan een virtuele stapel papier. Dankzij een handige selectie-tool kan je onderdelen verplaatsen, verwijderen en vergroten.

Inkflow iPad kleurenspectrum headerJe hoeft geen bijzondere applicatie te maken om ontzettend handig te zijn voor veel gebruikers. Inkflow is als iPad-app niks anders een stapel papier waar je op kan schrijven en kliederen. De applicatie is gratis te downloaden en laat je verschillende documenten tot en met twintig pagina’s per stuk, doordraven met aantekeningen of schetsen. Dankzij snelle reacties van de applicatie en een inzoommogelijkheid, kan je vlug en natuurlijk schrijven met een stylus of met je vinger. De selectie-optie; die heeft een vel papier natuurlijk niet.


De selectie-optie activeer je door het rondje bovenin het scherm in te drukken. Vervolgens kan je een vorm op het scherm tekenen om een selectie te maken. De afbeelding daarin kan je vervolgens verplaatsen, verkleinen, vergroten en breder, dunner, hoger of lager maken. Het is eveneens de manier waarop je gedeelten van de tekening weer kan verwijderen.

Inkflow simpel tekenen en schrijven op iPadInkflow blinkt niet uit in design, zoals het eerder dit jaar uitgebrachte Paper by Fiftythree. Daar staat tegenover dat de bewegingen van je vinger of stylus sneller lijken te worden opgepakt door Inkflow en dat je daardoor ook fijn uit losse pols kan schrijven. Als je 3,99 euro neerlegt voor een in-app aankoop, kan je in de applicatie ook een penseel, gum en kwasten erbij kopen. Documenten mogen dan langer zijn dan twintig pagina’s en je krijgt bovendien de beschikking over een kleurenpalet.

Ook zonder die aankoop is Inkflow echter een nuttige applicatie waarin je even snel wat op kan schrijven. Dat komt mede omdat je documenten en losse tekeningen kan e-mailen. De tekening kan je daarnaast ook tweeten, opslaan in je fotoalbum en vergrendelen voor verdere bewerkingen. Om te voorkomen dat je – wat wel eens gebeurt in Paper by Fiftythree – bij het bladeren pardoes een streep in je tekening zet, navigeer je hier met pijltjestoetsen aan de bovenkant van het scherm. Slim en simpel.

Downloaden: Inkflow (gratis)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.